torsdag 10 juni 2021

Bearbetningsrunda 3.

Nu har jag fört in alla ändringar i manuset, och därmed är bearbetningsrunda 3 avklarad.

Ska dela med mig av min visdom här, anteckna gärna (OBS; ironi). När man för in ändringarna från pappersversionen och in i datorn, är det JÄTTEBRA att börja från slutet. Tar man det från början, och för in eller tar bort textsjok på typ sida 3, 17 och 22, så är resten av sidorna förskjutna sen i det digitala dokumentet. Det sparar en hel massa scrollning och förvirring under de resterande typ 300 sidorna att ta ändringarna från slutet.

Nu ska jag vila lite, och sedan läsa och peta ett par varv till i manuset innan det är dags för inskick.

4 kommentarer:

Carina Deckner sa...

HEJA DU

♥♥♥

Eva sa...

Smart att börja bakifrån! Det ska jag försöka komma ihåg :-)
Skickar du direkt till förlag? Ingen testläsare/lektör först? Men det har du kanske haft tidigare? Hur som, är det härligt att ha kommit så långt.

Annika sa...

Carina Deckner: Tack!

Annika sa...

Eva: Jag har några gamla lektörsutlåtanden som jag jobbar efter nu när jag bearbetar, så klart inte anpassade efter den här texten, men jag har ganska exakt samma problem när jag skriver nytt den här gången :-D
Min sambo läser också just nu, min privata fantasyexpert som kommer med mycket input om vad som funkar och vad som kanske inte funkar lika bra. Jag tror verkligen på att ta in någon annan i texten, även om jag den här gången inte kommer att använda en lektör.