onsdag 13 februari 2019

Bearbetar både det ena och det andra.

Har jobbat en del med manuset, tänkt, skrivit nytt, flyttat omkring stycken, strukit. Det är så roligt den här gången, därför att jag håller med om det allra mesta som står i lektörsutlåtanden. Förra gången det här hände, med spänningsmanuset, var det också roligt att bearbeta, men det hade en något besk bismak. Då var det en stor grej i utlåtandet som jag inte kunde genomföra och fortfarande känna något alls inför mitt manus, så jag avstod och det vet vi ju hur det gick sedan. Den här gången känns i princip allt helt rätt och då är det ju bara kul. Man kan väl säga att den som gett kommentarerna om dystopin är överens med mig om vad som är grejen med manuset.

I övrigt är det så där. Mitt jobb håller på att ta kål på mig, och jag är hemma ett par dagar nu då det är svårt att jobba med huvudvärk och allmänt sönderstressad hjärna. Enda gången jag känner någon typ av ro är när jag skriver (eller när sexåringen vill mysa). Tyvärr blir det inte direkt Augustpris-standard  (obs ironi, har ej hybris) på det jag får ur mig just nu, men jag petar lite i manuset ändå, mest för att det är kul och för att hjärnan mår bra av att vila i att jag har fokus på en grej, och den slipper ploppa omkring och tänka på två miljarder saker samtidigt.

Nå väl, jag tänker inte ta död på mig själv för ett jobb. Överväger faktiskt att säga upp mig, på vinst och förlust. Förlust, mest troligt, det haglar inte direkt jobb här i Sorsele. Men, i skön Scarlett O´Hara stil får jag väl bara tänka att det oroar jag mig för en annan dag. Fiddle-dee-dee, liksom.

12 kommentarer:

Skriva läsa leva - Helena sa...

Jobbet är inte värt ens hälsa. Om jag inte fått den här tjänstledigheten var nästa steg uppsägning. Visst kan man vara sjukskriven (om en har turen att träffa bra läkare och lyckas få sjukskrivning - och sjukersättning - godkänd av FK efter typ tre månaders hantering av ärendet) men också en sjukskrivning kan tära på olika vis. Var rädd om dig och fundera över vad som är bäst för dig just nu. Kram

Annika sa...

Kram till dig också, Helena! Funderar ärligt talat på att plugga ett år, hoppas att arbetsgivaren godkänner tjänstledighet under studierna, även om det är något helt "onödigt" jag tänker plugga, som inte alls har med jobbet att göra. Det funkar verkligen inte att vara sjukskriven hit och dit, om inget förändras på arbetsplatsen under tiden.

Louise Baumgärtner sa...

Ajaj...Håller helt med Helena här. Var rädd om dig nu och kämpa inte på för duktigt så att du går in i väggen igen. Kram!

Skriva läsa leva - Helena sa...

Helt rätt Annika. Håller tummarna för att du får igenom en ansökan om du gör det. (Och jag tycker verkligen du ska ansöka nu när du funderar på det.) :)

Eva sa...

"Förlust, mest troligt" skriver du om en eventuell uppsägning. Och jo, när det gäller det ekonomiska. Men man vet ju aldrig hur länge man har sig, som norrmännen säger, och vem vet var någonstans den största förlusten finns.
Oavsett hur du gör tror jag att det är befriande att tänka tanken, lite stress brukar sippra ut när jag tänker på liknande sätt. Att det finns alternativ. Bara det.
Sköt om dig och tänk på dig själv i första hand.

Annika sa...

Kram på dig också Lousie, ska försöka att inte vara duktig alls :-)

Annika sa...

Skriva läsa leva: ska absolut söka! VÄLDIGT många år sedan sist :-)

Annika sa...

Tack Eva:-) och ja, det är klart, ekonomisk förlust, förlusten av att ha en anställning. Bra sägning av norrmännen, och sant. Man vet verkligen aldrig hur länge man har sig.

Helena sa...

Usch, lider med dig! Man tillbringar så mycket tid och energi på jobbet så funkar det inte är det riktigt tungt! Jag brukar när jag blir stressad på jobbet tänka att jag gör det jag pallar med och ändå må bra, resten skiter jag i. I värsta fall får man sparken men då har du kanske a- kassa i vart fall ett tag om du gått med i det? Ett års tjänstledighet är ju superbra om möjlighet finns annars. Hoppas det blir en ettårig skrivarlinje på distans i så fall!? Folkuniversitet har jag bra erfarenhet av, där kan man jobba med sitt romanprojekt under året, tror de har distans också! Bra att du vilar så gott det går, inte lätt att få en 6-åring att vilja sitta stilla och mysa :/

Annika sa...

Tack Helena :-) Önskar verkligen att jag jobbade med något mer döda ting än jag gör, det är rätt jobbigt när "vanligt folk" kommer i kläm för att arbetsgivaren inte tar tag i situationen. Tänker absolut läsa något språkrelaterat, om jag nu tar mig in vill säga...? Gissar att det är ganska stort tryck just nu då "alla" skriver. Får väl lita på sitt gamla högskoleprov :-D

Elin Säfström sa...

Det har ju gått några veckor här, så jag hoppas att allt gått bra med manuset och att du känner dig en aning bättre till mods vad gäller resten av livet.

Annika sa...

Elin: Manuset är "färdigt" för den här gången, ska bara ta mig för att skicka iväg det också (i.e. sluta peta i kommatering, typ). Livet, tja, det känns bättre det med.