torsdag 17 januari 2019

Det flyter på.

Jobbar med nya manuset i maklig takt, har skrivit första kapitlet, presenterat min hp samt några konflikter. Behöver göra lite mer research, och tänker att jag tar det allt eftersom det dyker upp. Det jag känner mig lite tveksam till i det här läget är prologen, jag känner att den är absolut nödvändig, men kanske lite för lång. Vad är en lämplig längd på en prolog, egentligen? (Jag vet; Hur långt är ett snöre?, etc etc) Jag förstår att det är omöjligt att svara på, men tänker att prologen åtminstone inte bör vara väldigt mycket längre än de övriga kapitlen i boken. Kanske inte väldigt lång över huvud taget. Nån som har en favoritprolog att tipsa om för inspiration?

 

I övrigt har temperaturen legat kring trettiostrecket under några dagar, men nu är det på väg att bli mer normalt väder igen. Jag blir helt trött av kylan, när en promenad på typ femhundra meter känns som en överlevnadsövning. Men det är åtminstone vackert ute, och det behövdes efter förra veckans snöstorm med deprimerande gråväder.

4 kommentarer:

Louise Baumgärtner sa...

Vad spännande, och driftigt att du börjat på ett nytt manus! Angående prolog tycker jag det viktigaste med den är att den är kärnfull och intresseväckande. Hellre för kort än för lång om man måste välja, tycker jag. Trevlig helg!

Eva sa...

När det står "prolog" i en bok och det dessutom är kursivt blir jag lite rastlös. Men står det till exempel "20 år tidigare" och har rak stil då blir jag genast mycket mer intresserad. Så lätt lurar man mig ... Men som Louise säger: det viktigaste är att den är kärnfull och intresseväckande.
Härligt att det flyter på!

Annika sa...

Louise: Hellre kort än för lång prolog, noterat, och jag håller med.
Hoppas du fick en fin helg!

Annika sa...

Eva: Är inte heller nåt fan av prologer, och kallade min prolog "FÖRE" (och tänker att epilogen heter "EFTER"), men tycker att det känns lite pretentiöst..? Kursivt går bort. Jättebort, faktiskt :-D