torsdag 19 april 2018

Musikquiz!

Har precis kommit hem från musikquiz med Avatarkvartetten från Norrlandsoperan. Vårt lag var på delad förstaplats efter grundomgången, men kom tvåa efter utslagsfrågan.

Sjukt kul, är mest mallig över att jag kände igen Debussy (jag: ”men men men, det är ju vampyren!!!”, dvs det lönade sig att ha sett Twilight), skäms över att jag inte kände igen Purple Haze med Hendrix.

Det är rätt kul att bo på en pytteliten ort, man går så att säga när det bjuds. Oavsett vad som bjuds. Skulle förmodligen inte ha lyssnat till en stråkkvartett en torsdagskväll i april på den tiden när jag bodde i stan. Det lilla utbudet ger märkligt nog vidgade vyer, åtminstone för mig.

Vi vann biobiljetter, förstapriset var en föreställning på Norrlandsoperan i Umeå, men ja e inte bitter...10 kommentarer:

Helena sa...

Kul, grattis till välförtjänt vinst!

Maud Lindberg sa...

Kul för dig och laget. Vad är väl ett besök på Norrlandsoperan mot ett par biobiljetter, sa hon som besökt Norrlandsoperan ett antal gånger och varit lyrisk efteråt, oavsett föreställning.

Marie: Mitt skrivliv sa...

Vad roligt! Grattis! Biobiljetter är inte det sämsta!
Jag är sämst på att ha koll på saker man kan delta i eller gå på. Vårt lilla bibliotek har visst en del författarbesök ... säger min mor. Jag har noll aning.

Annika sa...

Tack Helena :)

Annika sa...

Mor: Vi borde verkligen ta tag i att åka någon gång vi med!

Annika sa...

Marie: Jag är inte heller så värst bra på att hålla koll, förlitar mig blint på att mina fina vänner eller sambon (även han fin) ska dra iväg mig på diverse kultuuur-evenemang :-)

Carina Deckner sa...

Jag har bokat upp kultuuuur. Jag, make och son ska se Ghost på Chinateatern i september. Längtar...

Annika sa...

Moster C: Men så trevligt med familjeaktivitet :-)

Maud Lindberg sa...

Annika: Det kan jag visst tänka mig. I ditt sällskap kan resan för att nå målet bli den minnesvärda behållningen.

Annika sa...

Kram på dig mor :-)