söndag 11 februari 2018

Skrev ohälsosamt mycket under helgen, men det var kul!

När man spottar ur sig 6000 ord på en helg, i någon typ av revanschlust/mani.
Nåväl, kunde ju ha dränkt mina sorger i något värre än ord tänker jag.

Finns alldeles strax 28 000 ord i nya dystopiprojektet, och för en gångs skull tycker jag att det är ROLIGT att klämma ur mig storyn. Den här första versionen är som vanligt ett benrangel utan kött och blod, det behövs en hel massa lager till innan det är läsbart för den som inte är initierad. Ibland tänker jag att jag skulle dö av skam om någon obehörig (i.e. inte jag eller min sambo) skulle läsa första versionen av mina råmanus. Milt uttryckt så fulskriver jag just nu.

För övrigt skulle jag mest av allt vilja ha tjänstledigt (med lön...) så att jag kunde fortsätta vara i den här behagliga skrivbubblan. Men, i stället är det bara att hoppa i lite mer normala kläder imorgon och gå till kontoret. Tjoho, liksom. Men när klockan slår 19:30 imorgon kväll, då ska jag skriva första pinchpointen. SOM jag har längtat!

6 kommentarer:

Helena sa...

Ja, ska tänka på dig imorgon kväll :) Låter som en bra plan! Vilket imponerande tempo, men kunde väl knappast finnas något bättre att dränka sorgerna i?! Första utkasten, kanske man kan visa på någon skrivkurs man håller sen när man är etablerad författare, och jämföra med det sedermera tryckta. Kunde vara rätt kul ändå! Vågar man ens gå tillbaka själv och titta är frågan :/

Annika sa...

Helena: Ja, jag skulle älska att ha typ seminarium och visa med nåt stycke hur texten byggs på under redigeringen, lager för lager! Men exakt, vågar man titta själv :-D

Elin Säfström sa...

Shit, vad du jobbar på! Och, ja, snacka om en sund drog! Ack, betald tjänstledighet ... Det vore något det.

Annika sa...

Elin: Om en drog är sund så är det denna :-)

Eva sa...

Vilken härlig skrivbubbla. Finns ingen bättre drog. Ditt tempo är imponerande och inspirerande.

Annika sa...

Eva: Så länge det känns bra så funkar tempot, rekommenderas inte om det skapar press (har provat, och det ledde till manus-död). Skrivet som drog är kraftigt underskattad :-)