måndag 29 januari 2018

YA!

Det gick verkligen inte att undvika skrivet längre.

Jag har börjat titta på den befintliga texten i nya dystopin, drar igenom för att få den lite mindre stiff. Min hp väjer inte på samma sätt för de stora känslorna, och plötsligt känns det som om hon kan andas, som om hon får luft. Hittills känns det helt rätt att hon är i övre tonåren!

Det roligaste är hennes inre dialog, som plötslig är mindre "fjöfjöfjö" (det låter så när jag skriver högtravande) och istället genast blev lite mer ironisk och laid-back. (Hej nya ton, jag gillar dig!)

Har funderat över hur no-no det är med vapen i YA? I min värld finns det tingestar att försvara sig mot, och jag tänker att det kan vara ok med ett gevär eller två, så länge de inte används för att mörda sin nästa i någon större utsträckning. Sen så väjer Katniss till exempel inte för vapen, och på omslaget till filmen Insurgent vill jag minnas att tonåringarna håller i var sin pistolliknande tingest. Vapen, men med moderation, alltså?

Det var bara det jag ville, vi hörs sen :-)

12 kommentarer:

Elin Säfström sa...

"Fjöfjöfjö"!😂 Men du, vapen är helt ok! 15+ (vilket det typ automatiskt blir om din hp är 19) kan nog vara i princip hur grovt som helst. Jag har här och där fått slåss för mina våldsamheter i min 12-15-genre - och tro mig, i EVB 3 blir det ganska blodigt ibland - men jag har alltid vunnit hittills. Hunger Games är ju FRUKTANSVÄRT grov. Kör på bara!

Helena sa...

Oh, rafflande! De där youngsterserna är nog (tyvärr) mindre känsliga mot vapen än vi gamlingar dessvärre. Och något tingest att försvara sig med har väl till och med de minstai sina böcker. Men själv ogillar jag våldsbejakandet i den nutida kulturen, spel och annat. Men tror inte det är det du far efter här...

Marie: Mitt skrivliv sa...

Hej vad det går! Vad roligt att du hittat en ny röst!
Alltså, det finns ju en massa dataspel där ungdomar dödar, våldtar o.s.v. så något litet gevär eller två lär slinka igenom som en skogsmus genom en ytterpanel. Dessutom är det ju som Elin skriver angående Hungergames, grovt AF (som jag tror ungdomar kallar grejer, haha).

Annika sa...

Elin: Ja men då kör jag på det! Tyckte bara att allt blev så himla tydligt nu i texten, allt slentrianvåld (så hemskt det lät) får stryka på foten känner jag. Hungerspelen, ja, det är ju faktiskt riktigt grovt, och då är Katniss ändå bara sexton när det börjar.

Annika sa...

Helena: Nej, våldsbejakande är jag nog inte, tvärtom skulle jag tro. Finns ju en risk att min text framstår som pekpinne från moraltant :-D

Annika sa...

Marie: AF, vaddå AF, tant förstår inte!?
Noterar för övrigt skogsmusen genom en ytterpanel, ja, så är det nog.

Sara sa...

Här händer det grejer, spännande! Kul att magkänslan stämde, och att känslan är god kring föryngringen av din hp. :-) Inponerad (och inspirerad) av ditt driv!

Annika sa...

Sara: Tack :) Oklart om det är driv eller galenskap :-D

Eva sa...

Vad roligt att du hittat en ny ton. Hela ditt inlägg andas glädje och iver. Blir så inspirerad. Måste sätta mig och skriva en stund :-)

Annika sa...

Eva: Roligt om det smittar av sig :)

Anonym sa...

Men vad kul att du känner att det funkar! Njut :)

Annika sa...

Jättekul detta :-)