tisdag 16 januari 2018

Skrivabstinens.

Det är skönt med skrivpaus, men jag har faktiskt lite abstinens. Kvällarna är lååånga, och för att fylla tiden ser jag onaturligt mycket på tv, har tvättat en hel del och har även gymat.

 

Snart klarar jag inte att hålla mig undan skrivet längre, utan tänker börja peta i uppföljaren till spänningsromanen. Jag har redan sju tusen ord som jag skrev under hösten, men ska skriva en ny början, och även byta årstid för berättelsen. När det är gjort ska jag ägna mig åt nya dystopin hade jag tänkt.

 

För båda berättelserna gäller att jag ska arbeta in sådant som jag lärt mig under bearbetningen av spänningsmanuset, sådant som förhoppningsvis kommer göra berättelserna bättre på en gång, och som betyder att jag kanske inte behöver ägna fullt lika mycket tid åt bearbetning sedan. Får se hur det faller ut.

 

I övrigt snöar det på tvären, och det är tveksamt om det blir fullt dagsljus idag. Ändå känner jag mig okaraktäristiskt uppåt.

 

14 kommentarer:

Eva-Lisa sa...

Att se på teve kan säkert ge inspiration också till dina manus :)
Jag brukar se filmer ibland för att få nya infallsvinklar. Kom på en intressant karaktär i veckan, men vet ännu inte i vilken sorts historia denne skulle passa. Eventuellt dyker intrigen upp senare :)

Annika sa...

Eva-Lisa: jag tycker tv är bra för inspiration till att få världen att bli lite ”större” än den gamla invanda vardagsvärlden. Roligt med ny karaktär :)

Helena sa...

Ja men tv, tvätt och gym låter ju som så sjuuuka och meningslösa aktiviteter när man är van vid att skriva eller i vart fall skrivblogga, läsa om skriv, lyssna på skrivpodd, googla förlag eller annat viktigt skrivrelaterat och supermeningsfullt ;) Kan inte fatta att jag för några år sen var en sån där tvätt- och gymmänniska :/

Annika sa...

Helena; Ja men eller hur! Från att tvätta/gyma i förbifarten till att det blir kvällens höjdpunkt, det svindlar lite :-D
Tv ser jag iofs alltid rätt mycket av, men inte SÅ HÄR mycket.

Elin Säfström sa...

Shit, vad det kommer att spruta av inspiration och skriviver när du väl sätter igång!

Annika sa...

Elin: Ja, jag hoppas det!

Sara sa...

"Okaraktäristiskt uppåt", underbart! :-) Härligt med skrivabstinens ändå!

Marie: Mitt skrivliv sa...

Tvätta/gymma/tv-laddningen låter som rena bootcampen inför fortsatt skrivande, du kommer få full fräs framåt. Kan man säga full fräs eller är det en erektion? Ståfräs? Ja ja, något jäkla fräs framåt kommer du att ha. Härligt att det kliar i skrivfingrarna 😄

Annika sa...

Sara:Ja, det är inte så dumt :)

Annika sa...

Marie: Har härmed en ny tvångstanke; att säga (vråla) Ståfräs! så snart det ska jobbas uta h-vete :-D

Anonym sa...

Vad härligt med längtan till skrivet. Som att tycka att kvällarna är långa, det är ju ett tecken på det. :)

Eva sa...

Vad härligt att längta ... jag tror man samlar på sig mycket (idéer, dialog, energi allt möjligt inom och utom själv skrivandet) så att man har mycket att ösa ur sedan när man börjar skriva.
Fiffigt att det man lär sig av ett manus kan användas i ett annat - fast de är olika. Gillar känslan av att jag lär mig hela tiden.

Annika sa...

Skrivalasaleva: Ja, det är riktigt härligt :)

Annika sa...

Eva: Ja, den känslan är skön och gör att en inte tröttnar på att skriva!