söndag 17 december 2017

Veckan.

Under veckan började jag bearbeta spänningsmanuset. Jag körde igenom de första sextio sidorna, skrev till och skrev om, och det blev 2042 nya ord. Nära hälften av alla post-its är avverkade, då det var i början av manuset mycket behövde klargöras och etableras.

Jag ägnade orimligt mycket tid åt teknikstrul under veckan. Tidigare har jag gått på om hur jag vägrat använda Pages, trots Mac, och kört Word för Mac i stället. Man kan säga att det har förändrats nu, Word fungerade plötsligt extremt dåligt efter en uppdatering, så jag raderade skiten (i någon typ av affekt) och använder nu Pages. Fantastiska fakta: Pages kan hantera en word-fil, men word kan inte hantera en pages-fil. Aldrig mer word, blir så less på uppdateringar som dels tar extremt mycket kräm av datorn, och som dels fungerar uselt var och varannan gång.

Hoppas ni får en fin vecka allesammans! Jag ser mest fram emot att fira en lugn jul, och ser ännu mer fram emot att det här på många vis hemska året snart är till ända och följs av ett nytt oskrivet 2018!

9 kommentarer:

Marie: Mitt skrivliv sa...

Man kanske ska våga testa Pages ändå. Min Mac beter sig för övrigt märkligt ibland, nu för tiden. Blir mycket backuppande.
Vad bra jobbat! Så roligt :)
Ja, jag hoppas också på ett bättre 2018, även om 2017 del 2 var rätt bra. Vi håller tummarna för det :)

Annika sa...

Marie: Jag som trodde Mac var oförstörbar, nu blir jag nervös på riktigt när jag hör att din beter sig skumt!
På många plan har 2017 varit en enda lång känsla av att vada omkring i lera upp till knäna. Tummar hållna för 2018!

Eva sa...

Trist med teknikstrul. Än så länge, peppar peppar etc, så fungerar min Mac och Word bra ihop. Har aldrig använt Pages. Men blev nyfiken att i alla fall starta programmet och kolla :-)
Önskar dig en god jul och ett gott nytt skrivår. Utan klafs av lera omkring vaderna.

Annika sa...

Eva: Önskar dig med en god jul, och att din Mac fortsätter att samarbeta med Word :-)

Helena sa...

Heja vad roligt att höra hur du flyger fram, trots teknikstrul, fantastiskt! Låter som ett bra val att byta program. Teknikstrul kan vara bland det värsta som finns, får ont i magen av bara tanken...

Annika sa...

Helena: Finns nästan inget värre än när tekniken strular, har en datorkrash i färskt minne och får panik när saker inte fungerar!

Elin Säfström sa...

Jag är lite avvaktande vad gäller Mac och har aldrig haft någon själv. MEN jag är ju iPhone- och iPad-sektmedlem, så jag fattar egentligen inte varför. Och det är ju sant att Mac brukar kunna hantera Windowsgrejer, men inte tvärtom. Använd du lugnt Pages!

Kul med spänningsmanuset!

Annika sa...

Elin: Sekt var verkligen rätt ord, sambon började prata om att skaffa Samsungtelefon. Jag: ”förstår du hur oattraktiv du blev helt plötsligt?”

Elin Säfström sa...

Hahaha! Ja, en Samsungtelefon kan släcka den mest flammande av eldar:)