måndag 9 oktober 2017

(H) Vecka 2, 4435 ord /5004 ord totalt.

Under veckan fick jag till fyra skrivpass, varav de tre första gick åt till att peta i texten, peta i karaktärerna, och peta runt i största allmänhet. De flesta av orden skrev jag igår när familjen åkte iväg för att leka hos vänner. Det blev ett lååångt pass när precis allt flöt på. Under pauser med fika eller byte av tvätt i maskin + tumlare löste jag flera problem och sedan var det bara att köra igen. Jättekul!

 

Sådant skulle livet få vara lite oftare, att det fanns tid till att fokusera på texten under en längre stund. Särskilt i början av projektet tycker jag att det är viktigt, för att komma in rätt och inte bli avbruten hela tiden och bli tvungen att vänta kanske flera dagar med att ta upp tråden igen. Senare, när tonen och karaktärerna sitter, då spelar det där inte någon större roll längre, då är det bara att plocka upp tråden igen och köra nästan när och var som helst.

 

Hoppas ni får en fin vecka allesammans!

 

Under veckan kommer jag att vara fysiskt på jobbet, men här rent mentalt:

11 kommentarer:

Marie: Mitt skrivliv sa...

Det var många ord!
Anna Bågstam skrev ett inlägg på Debutantbloggen som jag tyvärr inte hittar nu, men det handlade om att vara mamma och barnen som förvånades när mamma skulle med när det var någon aktivitet, för hon satt vanligtvis alltid hemma och skrev.
Att få jobba med sitt skrivande handlar faktiskt inte bara om att ta sig tid, som trummas in friskt, det handlar ju om att ha tid också. Alla "problem" kan inte lösas genom att skuldbelägga individen. Jag tycker du gör det jäkligt bra som jobbar, är förälder och skriver. Heja! Hoppas du kan få loss lite längre skrivpass framöver, för att i lugn och ro få koncentrera sig gör mycket både för text och själ.

Annika sa...

Marie: Tack! Märkligt nog var det först efter barnafödandet jag tog tag i skrivet på allvar. Annas inlägg visade en skrivvärld på en helt annan planet än min (och jädrar så underhållande hon skriver!), jag är väl kanske bara en medelgalen skrivande mamma :-D Men det är klart, jag stannar hemma från vissa aktiviteter, förmodligen fler än normalmamman, och jag vet att det finns människor runt omkring som tycker att vi har en konstig uppdelning där min sambo utan tvekan lägger mer tid på familjen än vad jag gör. Vi gör det bra allesammans som skriver, och du vet ju redan att jag imponeras djupt och inspireras av dina val i livet :-)

Eva-Lisa sa...

Åååh, de där stunderna när allt bara flyter på är ju så sällsynta, så det måste ha varit fantastiskt! :)
Kan tänkta mig att om man har barn är det ännu svårare att komma åt de tillfällen där man får sitta ostörd. Jag har bara hundarna som "stör" när de vill ut på promenad eller känner sig osedda i största allmänhet :D

Annika sa...

Eva-Lisa: Det var underbart, och med barn får man åtminstone planera hårdare för att få till skrivpass av det slaget. Men det är nog svårare att förklara för vovvarna att matte behöver sitta bara en liiiten stund till med texten :-)

Eva-Lisa sa...

Hehe, helt sant. De förstår sig inte alls på det där med att vänta lite :)

Eva sa...

Härligt med ditt låånga pass då allt flöt på. Jag har ju ofta tid att sitta och skriva men har andra begränsningar (en arm som gör för ont efter tag, min egen hjärna som drabbas av uh vad dåligt etc) men det finns inget bättre än när man får flow och har möjlighet att använda sig av det - ända fram till dess att det tar slut.

Annika sa...

Eva: Jättehärligt med flow, tyvärr inträffar det lite för sällan. Hjärngrejjen drabbar mig också, hela tiden, därav chocken nu i söndags när allt stämde :) Jobbigt med din arm, så onödigt när kroppen inte riktigt samarbetar med viljan.

Bara hittepå sa...

Kul med flyt! Tvätt är en så bra bredvid-skriv-aktivitet också. Tydlig tidsuppdelning mellan arbete och väntan, lagom koncentrationskrävande… Jag är mycket nöjd med vår egen hushållsuppdelning där jag tar hand om tvätten i utbyte mot att slippa en del annat. :)

Annika sa...

Bara Hittepå: Jag tvättar ALLTID samtidigt som jag skriver, fantastiskt för att rensa hjärnan och sköter sig självt under tiden som man skriver. Här hemma har vi EXAKT den uppdelningen, jag har inte rört dammsugaren på flera år :-)

Elin Säfström sa...

Fantastiskt produktivt! Jag skulle bra gärna vilja komma upp i de volymerna. Vad bra att du löste grejer också.

Fantastisk bild.

Annika sa...

Elin: Japp, ibland blixtrar det till, men måste påminna här om att mina snabbskrivna benrangel till råmanus brukar vara lite som en (ursäkta uttrycket) spya av ord som behöver MYCKET efterarbete :-)