måndag 23 oktober 2017

Att beamas hem till Vintergatan.

Idag kom sista refuseringen från förlagen jag skickade mitt spänningsmanus till allra först. Fortfarande återstår ett par svar från förlagen i omgång två, och med dem även hoppet.

Ett förlag tackade nej, kallade manuset för 'vackert', och tyckte om språket, att det blev som att träda in i en värld man inte är van vid att vistas i. De såg även vissa problem, sådana som jag är medveten om och jobbar med. De önskade lycka till.

Moderskeppet svarade idag. De tackar nej, men gillar, och vill se fördjupning inom vissa områden. De läser igen om jag väljer att arbeta om. På riktigt så minns jag inte hur jag tog mig hem från jobbet sedan, så många känslor som trängs om utrymmet inom mig. Jag kommer såklart att ägna några månader åt att arbeta med texten, och hoppas att de senaste veckornas euforiska skrivande ska göra hjärnan vänligt inställd till orden.

Är fortfarande ljusår från ett bokkontrakt, men om jag tidigare famlat omkring i mitt lilla rymdskepp borta i Andromeda, så har jag nu beamats till Vintergatan, närmare platsen där moderskeppet svävar bland solar och svarta hål.

Ska vila några dagar för att samla tankarna, behövs kanske ett par veckor, och inleder starkt o-jobbandet (bästa ordet från Marie) med att se senaste avsnittet av Outlander, återföreningen. Kan något vara bättre för dagens sinnelag än att luta sig tillbaka och njuta av lite romance på tv?

19 kommentarer:

Ninas corner sa...

Men oj vad spännande! Du har ju ändå kommit en bra bit på väg eftersom de ändå skriver att de vill läsa igen om du skriver om. Det är ju nästan så nära som man kan komma. :D Heja heja!!

Helena sa...

Ojoj, här händer det grejer. Blir helt till mig, tänk om du får ja från något förlag i andra vågen nu då. Ska du ta det då eller vill du ändå kanske hellre jobba om och ha chans hos moderskeppet senare?! Hur lång tid hade du mellan utskicket i första respektive andra omgången? Vilken cliff hanger detta blir, låter smart att landa först innan du öppnar dokumentet och gör några ändringar! Och moderskeppets kommentarer, var det några nya grejer eller också sånt du tänkt på själv tidigare som det du fick från det andra förlaget? Så härligt att få glädjas med dig i detta steg på vägen, nu är du verkligen på gång!

Marie: Mitt skrivliv sa...

Men wow! Stort grattis!
Yes! Ojobba om manuset och skicka in igen, det är ju en grymt bra refusering, glöm mig inte när du blir antagen :)

Annika sa...

Nina: Tack :-)

Annika sa...

Helena: Tack, det låter i mitt huvud ungefär som du skriver i din kommentar :-D Vet inte riktigt hur jag skulle göra om något annat förlag antar, det återstår att se om det skulle hända. Men det är jättefina förlag som återstår! Moderskeppets kommentarer var om sådant jag medvetet hållit stramt men som då kanske skulle tjäna på att fördjupas.

Annika sa...

Marie: "när", haha! Såklart jag inte skulle glömma dig!

Eva sa...

Men vad fint. DE vill läsa igen, sen. Ta den tid du behöver med att skriva om. Gör inte som jag som fick för mig att förlaget ville ha en ny version så snart som möjligt (de skrev aldrig det men jag tänkte så) och då blev det ett nytt långt brev från dem med ett NEJ. Jag hade inte förstått. Skriv om, ta hjälp utifrån, tänk, skriv om igen. Får du ett ja från något av de andra förlagen under tiden så är ju det toppen.Men det skadar aldrig att du har vässat texten under tiden.

Annika sa...

Eva: Tack för många goda råd! Jag ska verkligen se till att ta den tid jag behöver, det ligger väldigt långt från mitt normala förhållningssätt till saker men det är nog enda sättet att fixa det här skulle jag tro.

Elin Säfström sa...

Men du, det här är ju så BRA! Två s.k. positiva refuseringar (oxymoroniskt nog). Allt annat än schablonrefuseringar är ett STORT kliv framåt - du har ju fått sådana även förr vill jag minnas, vilket ju är skitbra och visar en jämn och fin kvalitet i det du skriver.

För mig var vägen mellan mina första positiva refuseringar och att bli utgiven INTE lång. Just saying ...

Annika sa...

Tack Elin! Ja jisses, nu blev det svårare igen, att vara behärskad och inte rusa iväg i tanken :-D

Annika sa...

Föresten, oxymoron måste nog vara Dagens Ord, som jag tänker strössla omkring mig :-)

Anonym sa...

Så roligt! Stort grattis till det här. Att gå från yttre galaxen till nästgårds är ju helt ok ändå, även om det hade varit kul att komma ända hem förstås. :)

Annika sa...

Skrivalasaleva: Tack! Det är rätt schysst att åtminstone kunna se hemmet på avstånd :)

Katarina Persson sa...

Men åhh, nej!!! Vad jobbigt med refusering :( Men sug åt dig av de fina orden och använd dem för att samla ny kraft och behålla tron på dig själv! Det ÄR en djungel och ibland refuseras manus helt enkelt på grund av att alla inte får plats i utgivningen. Jag håller tummarna stenhårt för de återstående förlagen!!! :)

Annika sa...

Katarina: Tack :) Ja, det är verkligen kul och jobbigt på samma gång! Ska samla ihop känslorna och jobba vidare på manuset :)
Har förresten läst din bok, tyckte mycket om den!

Kristina sa...

Stort grattis till den positiva refuseringen! Att de är villiga att läsa om är ju ett stort steg i helt rätt riktning :D

Annika sa...

Tack Kristina! Ja, det känns ju lite episkt att nån vill läsa om :-D

Bara hittepå sa...

Jag är ju så otroligt sent på det, men GRATTIS! Förstår om det är blandade känslor att ha kommit så långt men inte hela vägen, men på det stora hela är ju detta fantastiskt. :) :) Särskilt det där om att det var en värld man inte är van att vistas i. Det visar ju att du har hittat fram till något eget och det är väl egentligen det svåraste. Resten är mer hantverk, och det är ju inte helt lätt heller, men de tror ju uppenbarligen på att du kan fixa det. Kul, kul! :)

Annika sa...

Bara Hittepå: Tack! Har inte tänkt på det så, att jag hittat nåt eget när de skriver så, nu känns det ännu bättre :)