måndag 5 december 2016

Vecka 3, 4 417/17 285 ord.

Under veckan som gick producerade jag 4 417 ord, och manuset omfattar nu 17 285 ord totalt.

Normalt brukar jag vara helledig från skriv under nästan hela december, bara för att det alltid är så mycket annat just då. Men jag har varit ledig en hel del från skrivandet under hösten och känner mig väldigt taggad på att skriva nytt, så jag tänkte köra på även under advent. Trixet är bara att inte bli stressad när jag producerar ovanligt lite, som den här veckan när det övriga livet kom lite i vägen för skrivet. Jag försöker tänka att 4417 ord att sedan redigera ändå är bättre än inga alls. Helena på Romandebutbloggen uttryckte det som att allt skriv i december är en bonus, och så ska jag också försöka se det.

Egentligen är det här långsamma skrivet bra för texten, och en av anledningarna till att jag kör den här skrivdagboksgrejen med veckouppdateringar är för att hindra mig själv från att rusa iväg för snabbt i ordproduktionen.

Jag har jobbat med min allra första Mac under några veckor nu. Jag måste säga att jag gillar den, har en Mac Book Pro, och mest av allt är jag förtjust i tangentbordet samt frånvaron av surrande fläkt. Jag använder Office för Mac, har blivit tvungen att lära mig nya kortkommandon i Word, men det funkar.

Hoppas ni får en fin vecka allesammans! 

8 kommentarer:

Eva Karlsson sa...

Jag gillar verkligen min Mac Book Pro. Köpte den i våras. Tangentbordet är underbart. Och att den startar omedelbart - för ibland kan det ju vara bråttom att få ner några ord :-) Att hitta rätt kortkommando är väl det som ibland har bromsat upp farten. Ja, förutom tankeverksamheten då :-)
Vilken bra idé att se december som en bonus. Heja dig!
Nu tillbaka till sjöss där min huvudkaraktär just nu befinner sig :-)

Annika sa...

Ja, tangentbordet! Nästan helt platt och med ett litet klick som enda motstånd. Får inte ont i fingrarna längre efter ett långt skrivpass :)
Låter spännande att ha sina karaktärer till sjöss! Skriver ofta om berg, och saknar havet som kuliss. Brukar kasta in en scen eller två där de åker ut på nån sjö, bara för att vatten ger så fin stämning :)

Helena sa...

Roligt att det föll ut bra med datorn, alltid nervöst att byta för det finns väl ändå inget värre än datorproblem?! Förstår att du är taggad nu när du just kommit igång känns det som...

Annika sa...

Ja, det var riktigt nervigt att byta, men jag är toppennöjd!

Eva-Lisa sa...

Under december är det helt i sin ordning att inte vara lika produktiv :) Och som du är inne på, fördelen är att man då hinner grunna mer kring handlingen och karaktärerna. När jul och nyår är över, kan man trycka hårdare på gasen igen ;)

Annika sa...

SOM jag längtar efter att trycka ner gasen! Älskar grå vardag när det är okej att grotta ner sig med orden :)

Anonym sa...

Imponerande produktivitet!
Jag har också MacBook Pro och är supernöjd, min gamla PC-laptop lät som en traktor 😄 Grattis till en toppendator. Kom-ihåg-lapparna använder jag flitigt till noteringar kring manuset, funkar bra om man håller ordning.

Annika sa...

Åh, har inte testat kom-ihåg-lapparna ännu, blir tvungen att ta en teknikdag och lära mig hur Macen egentligen fungerar :)