tisdag 20 december 2016

Minimal julspecial från vildmarken!

Det går löss på dagis för femtioelfte gången den här hösten, och samtidigt orsakade blidvädret kraftig snösmältning som under gårdagen resulterade i ett läckage i vårt tak. Jag känner mig milt uttryckt lite bitter. Att tillsammans med fyraåringen sätta dessa små nyinköpta julfåglar i granen, utgjorde ett av de större glädjeämnena igår. Vi kör med otrendigt glitter bara för att vi älskar glitter!
Vår lilla julgran lider av extrem överlastning med pynt, och här har barnet lyckats med konststycket att få fast fyra stora kulor på samma gren. Ganska imponerande faktiskt.
Jag har undrat om det finns en övre gräns för hur många batteridrivna ljusslingor man kan ha inom fyra väggar, och med den här nya kom svaret. Gamla spegeln blev dock väldigt fin med lite belysning. Ännu ett köpt glädjeämne igår, och så säger dom att materiella ting inte kan bringa lycka…?
Dagis bidrar med det absolut finaste pyntet; här bästa adventsljusstaken (med en av alla batterislingorna framför).
För den som inte fått nog av julpynt finns här förra årets julspecial, med retropynt i vildmarken ;-)

8 kommentarer:

 1. Vad mysigt ni pyntat! :) Men synd att det skulle börja läcka vatten :(
  Här har vi också tö och regn, och altanen har förvandlats till en isbana och hela gårdsplanen likaså. Jag ska snart iväg på några ärenden och håller mina tummar att jag inte ramlar och bryter något under den korta sträckan till bilen. Det hade ju varit typiskt så här innan jul.
  Vi får hålla tummarna att det vänder snart igen och att vi slipper det här vädret.

  SvaraRadera
 2. Ja visst borde det vända snart, jag längtar efter snö och kyla just nu. Plockade på allvar fram mina gamla icebugs i morse, alltså skor med dubbar under (som jag använde när jag brutit axeln) – det är jag och pensionärerna som tar oss fram på det sättet :-D
  Håller tummarna för att du håller dig på benen, körde hem från Umeå på söndagkväll och i Lycksele funderade vi på allvar om vi borde ta in på hotell och inte köra vidare. Ni hade det helt klart värst!

  SvaraRadera
 3. Ja vad fint! Har aldrig förstått mig på de som vill ha trendigt julpynt. Det skulle vara min mardröm att ha det, fy sjutton!! Föredrar mormors gamla änglar, tomtar, julkrubba, adventsstakar, röda dukar med tomtar och annat arvegods. Men glitter i granen är aldrig fel heller! Förstår att ni behöver ljusslingor i mörkret där uppe. Är väl bara att fortsätta tills proppen går :/

  Alltså vattenläckor, bland det jobbigaste med hus kanske?! Vi har en takterrass på huset ovanför vårt sovrum = värsta riskkonstruktionen. Bara väntar på att det ska börja droppa ner i sängen :/

  SvaraRadera
 4. Ja fy för vatten genom taket, och ironiskt nog droppade det ner i sambons kudde. Han var mest nöjd att han själv inte låg i sängen när det hände :-)
  Det är verkligen mörkt nu, men imorgon vänder det!! Vintersolståndet är så efterlängtat att min kollega tycker att vi borde köra midvinterblot i stället för julfest på jobbet :-D

  SvaraRadera
 5. Jul, jul, strååååålande juuuuul, nu blev jag rent av lite inspirerad.
  Svaret är: man kan aldriiiig ha för många batteridrivna ljusslingor. Aldrig. Gillade även ljusbocken i förra årets inlägg, har aldrig sett en sån förut heller.
  Fasen vad jobbigt med läckage 😔 Hoppas ni fick/får ordning på det snabbt.

  SvaraRadera
 6. Jodå, en kär vän dök upp med pannlampa och verktyg, de klampade omkring i spånet på vinden mitt i natten och lyckades fixa.
  Gillar din inställning till ljusslingorna, ska bära den med mig när omgivningen (dvs min sambo) tycker att det går lite överstyr :-D

  SvaraRadera
 7. Mysigt pyntat! God jul :)

  SvaraRadera