onsdag 26 oktober 2016

Spekulativ s--t

Jag tyckte inte om säsongspremiären av the Walking Dead, tycker att det gick över gränsen. (Läs inte vidare om du är känslig för spoilers.) I stället för att skriva smart om händelserna valde man att skriva så att våldet blev spekulativt. Effekt framför känsla.

Jag orkar inte med en säsong till av att gruppen ska strida mot en annan grupp som leds av en psykopatgubbe. Det börjar bli dags för samhället att träda in i karaktärernas liv igen, att människorna blir tvungna att kämpa med och mot Uncle Sam i stället.

Jag tycker det har gått stadigt utför sedan säsong fyra, men kommer att se ett par avsnitt till åtminstone. Kanske hittar dom tillbaka till något lite mänskligare?

4 kommentarer:

Eva-Lisa sa...

Den serien följer inte jag, men jag kan ju förstå vad du menar ändå. Det låter som om det spårat ur lite och man snarare försöker överträffa tidigare avsnitt med sådant som kanske inte direkt för handlingen framåt.

Annika sa...

Ja, ungefär så, och jag tycker att man kunde illustrera den "nya" gruppens ondska och dynamik på ett snyggare sätt än att vräka på med besinningslöst våld under ett helt avsnitt.

Helena sa...

Nej vad trist att höra. Så i mina ögon värdelöst med allt onödigt våld, fattar inte att folk pallar att se serier typ game of thrones och sådant överdrivet våldsamt... Vi brukar vänta med att kolla tills hela säsongen finns på Netflix så vi kan plöja en säsong i snabb takt :) kollar på homeland nu, en av favoritserierna!

Annika sa...

Kollar på GoT, och tycker att det grafiskt överdrivna våldet är onödigt, men de har faktiskt skärpt till sig lite under de senaste säsongerna (kanske för att den brutalaste karaktären dog?) Spelar candy crusch under tiden det är för vidrigt och låter min stackars sambo referera handlingen :-) Jag undrar hur serieskaparna tänker, försöker de överträffa varandra i icke motiverat våld, och vem riktar man sig egentligen till?
Vi kollar också på Homeland, såg igenom de första säsongerna lite maniskt under några veckor :-D Älskar att det är så där smart.