onsdag 5 oktober 2016

Efter månader av dödsryckningar från Dellan.

När man sätter punkt för redigeringen, sparar ner och mailar sig själv. Och datorn sedan bestämmer sig för att krascha. Just den känslan.

Blir att köpa nytt nu och frågan är; Mac eller PC? Har kört PC men gillar inte att operativsystemet helt plötsligt inte uppdateras längre, och att man tvingas köpa nytt. Har aldrig kört Mac och undrar om Word för Mac är användarvänligt?

8 kommentarer:

Carina Deckner sa...

En död dator ger ångest....usch å fy

Annika sa...

Svår ångest, är förvånad över att jag inte beställde en ny redan ikväll.

Helena sa...

Å fy, men vilket under att du just säkerhetskopierat! Måste genast göra det jag med. Har ingen erfarenhet av Mac men tycker alla datorer är för krångliga nuförtiden. Funderar på någon sorts tablet med tangentbord den dagen jag behöver fixa ny utrustning. Finns någon variant som är en blandning av tablet och dator också som en tidigare kollega rekommenderade för nåt år sen. Det är en djungel!

Annika sa...

Ja verkligen! Är just nu inne på en ganska liten Mac, som jag faktiskt orkar bära med mig, och så skärm och tangentbord att koppla in hemma på kontoret.
Har ett antal datorhaverier i ryggen, så jag kör backup på ett nästan paranoidt sätt 😄

Eva Karlsson sa...

Jag gick i samma funderingar i våras. Hade haft en pc som jag verkligen gillade och ville helst ha en lika. Kollade ett tjugotal i olika affärer, bland det viktigaste är ju hur tangentbordet känns. Det skönaste tangentbordet har, i mitt tycke, Mac Pro och då köpt jag den. Jag är supernöjd. Word fungerar lika bra. Det man måste lära om är snabbkommandona som i början inte känns särskild snabba :-)
Mac Pro är ju en aning tyngre än till exempel Mac Air (hörs på namnet :-) ) men jag föll inte för tangenterna på den senare. Men den här laptopen är ändå mycket lättare än min gamla pc.

Annika sa...

Tack för tipset! Jag har hört flera som föredrar tangentbordet på Pro framför Air och då jag inte har möjlighet att prova själv (mkt långt till butik) så tar jag nog det rådet till mig och kör på det. Återstår bara att välja storlek. Och försöka begripa varför retinaskärm är bra 😄

Eva Karlsson sa...

Om du tycker om att jobba med bilder och kanske se en och annan film på datorn är retinaskärmen så mycket bättre. Men tänker du bara glo in i ett worddokument :-) så behövs det knappast. Tycker jag. Lyssna gärna med fler.

Anonym sa...

Glor mest in i text :-D Men det var ju det där med bilderna...
//Annika