torsdag 8 september 2016

Mjölksyra

Snart sex veckor sedan som jag skickade  in manuset till förlag. Fast det är helt normalt att inte få svar på så kort tid så nojar jag, kommer på saker jag kunde gjort ännu lite bättre, och mest av allt tänker jag på följebrevet. Inte för att det blev en katastrof (tror jag), men det känns så ödesdigert på något vis att ha arbetat all den där tiden med manuset, och så spelar några rader i följebrevet en ganska stor roll för manusets mottagande på förlaget. Misslyckas man med följebrevet känns det nog lite som att få mjölksyra i musklerna på upploppet efter ett maraton. Jag brukar inte noja och överanslysera på det här viset, kanske är det för att jag gav allt med det här manuset som det känns så? Är det någon som har en bra strategi för att klara väntan på svar från förlagen?

För övrigt en sådan här dag idag:

6 kommentarer:

Carina Deckner sa...

Givetvis tror jag på dig och tror att det går vägen. Fråga: Följebrev får du gärna förklara för det har jag liksom inte hört tidigare, bara att folk skickar in sina alster. Å har du skickat in till flera förlag eller bara ett?

Anonym sa...

Följebrevet är det du bifogar till alstret, där du kort beskriver manuset och även skriver några rader om dig själv. Liksom en liten säljpitch för att förhoppningsvis göra texten mer lockande att läsa (och även för att förlaget snabbt ska kunna sortera bort texter som inte alls passar deras utgivning). I brevet bör man glänsa lite och visa att man har koll, och därför känns det JÄTTEJOBBIGT att skriva tycker jag. Tack för att du tror på mig, finis! //Annika

Eva-Lisa sa...

Börja skriva på nästa manus, är mitt tips. Då blir inte väntan lika lång :)

Eva Karlsson sa...

Jag håller med Eva-Lisa, engagera dig i en ny berättelse. Jag skickade in ett manus på Valborgsmässoafton och tog nästan genast itu med ett annat manus. Men visst fanns det dagar då det inte hjälpte. Nu har jag fått några positiva refuseringar och några korta nej-svar och har faktiskt slutat att vänta på de två som är kvar. Kanske tar jag itu med det manuset igen någon gång men nu lägger jag allt krut på ett annat.
Håller tummarna för att ett förlag inom snar framtid upptäcker ditt manus.

Annika sa...

Ja, jag hade tänkt vänta till oktober, pausa lite, men jag tror inte att det går. Ryker nog på nästa manus rätt snart! :-)

Annika sa...

Men du, positiva refuseringar (flera till och med), vilket fint kvitto på att det du gör fungerar! Kommer nog att ryka på ett annat skrivprojekt, för att tänka på något annat. Läste föresten dina inlägg med flera olika lektörer, mycket intressant, särskilt frågan om de ser vanliga nybörjarfel. Tack för hållna tummar!