fredag 23 september 2016

Eventuellt är alla på bokmässan.

Det känns som om "alla andra" är på bokmässan, så jag kontrar med bilder från en arbetsdag i en annan del av verkligheten. På hösten tillhör det mina arbetsuppgifter att titta på grus. Jag gillar grus, alla färgskiftningar och former tilltalar mina sinnen på något grundläggande (å, herre GUD så pretentiöst det där lät) plan. Det var efter sådan grustillsyn förra hösten, en kall dag i november, som jag hittade en fin refusering hemma i brevlådan. Det blev avgörande för att jag skulle ta mig mod och tid till att ge allt under arbetet med mitt manus. Ett sådant där livsomvälvande ögonblick som jag inte kommer att glömma, oavsett hur det går med skrivandet i framtiden.

Finfint grus (eller, egentligen är det bergkross):
Traditionsenlig avstickare till Mordor:
Notering: för första gången på femton (!) år kommenterade ingen mansperson att jag bar signalkläder (vi snackar illgult och metervis med reflexband). Tydligen har det sjunkit in till slut att arbetsskyddslagstiftning även omfattar kvinnor. Storartat.


4 kommentarer:

Helena sa...

Men vad roligt, vi verkar jobba i liknande branscher kanske? Jag jobbar med bygg- och entreprenadjuridik så är ute "på fältet" då och då, med varselkläderna på :) Roligt att höra att det görs framsteg på jämställdhetsfronten även om man kan önska att det gick lite snabbare på sina håll...

Annika sa...

Inte riktigt samma bransch :-) Jag jobbar delvis med miljötillsyn, tyvärr alldeles för lite ute i fält, men då och då är det signalkläder på för att besöka verksamheter. Himla trevligt faktiskt :-) Numer är det inte lika uppseendeväckande längre att jag är tjej, många av dem jag möter nuförtiden är tjejer i min ålder, eller yngre. Tycker mig ana en liten förskjutning av normen, sakta men säkert rör saker på sig.

Eva Karlsson sa...

Härligt med en fin refusering :-)
Jag vet inte så mycket om grus mer än att vi var och köpte grus på en kross till trädgården i somras. Gillade bergen av olika sorter, som en annan värld :-)

Annika sa...

Ja, den där andra världen är en skön kontrast till det man ser normalt sett och det brukar få fart på min fantasi :-)