tisdag 5 juli 2016

Go West!

Har varit extremt långt västerut idag, så långt som man kan komma längs farbar väg. Det blåste rätt kallt, fanns fläckar med snö kvar uppe på fjället (men det såg jag bara på avstånd) och var helt myggfritt (förmodligen pga kyla).

Resööörchade miljöer varvat med mitt vanliga arbete, mest för att hålla värsta skrivabstinensen stången. Skulle mest av allt vilja packa en ryggsäck och knata iväg, finns nog inget härligare än att vakna i tältet på fjället om sommaren.

Uppdatering: Det slår mig plötsligt; hade dessa män inga fruar? Förökade sig karlarna genom delning? Eller var de kvinnliga nybyggarnas umbäranden inte nog tuffa för att FÅ SITT NAMN PÅ STENEN, JÄMTE MAKENS? Kort redogörelse för en kvinnas umbäranden i väglöst land under nybyggarepoken för länge sedan: bo under en gran under tiden som det byggs hus, bli på smällen under nämnda gran, vara gravid och föda barn utan sjukvård (fortfarande under den jävla granen), jobba ashårt med att hålla familjen vid liv samtidigt som man bryter åkermark och fiskar och jagar (jo kvinnor fiskade och jagade och kroppsarbetade, funkar liksom inte att sitta vid härden och sticka när mannen gör allt kroppsarbete om man bara är två pers som ska göra allt och det dessutom inte finns nån härd ännu) och ta hand om mat och lägga upp förråd. SUCK!!!

Inga kommentarer: