torsdag 19 maj 2016

Just do it!

Maniska/episka omarbetningen av gamla "Skugga" är färdig. Det blev 92 445 ord, fördelade på 336 sidor.

Jag har vilat hjärnan i en vecka, tänkt på annat, firat fyraåring, städat huset och tagit det lite lugnt. Det är aldrig fel att ta en paus från alla ord, allt som skaver blir extra tydligt efteråt. Jag skulle gärna pausat ännu längre, men tänkte klämma in första finredigeringen innan semestern (jag är alltid helledig under sommarsemester och jul för att inte röka hjärnan totalt) så det är bäst att sätta fart! Har man inte en deadline får man se till att skapa en själv, hur får man annars något gjort?

För hundra år sedan hade jag bekanta som pratade om att "Nikea" (uttalas "Najka") ett projekt, baserat på märkets slogan "Just do it!". Det är något jag fortfarande gör, jag Nikear mina projekt, och förstår mig inte på människor som snackar mycket men inte får saker gjorda. Eller ännu värre, sådana som tycker sig vara hindrade av någon universell kraft från att göra sådant de drömmer om.

Random snack-person: "Åh, skriver du? Jag önskar att jag också fick skriva en bok!" Jag: "Vaddå "fick"? Det är väl bara att göra det."

Inga kommentarer: