måndag 30 november 2015

Blev ett långt inlägg

det där. Om fluff.

För övrigt tycker jag det är jobbigt när "nåt" stavas med två t. Nått. Det är något man gör; "jag har nått målet". Allt annat blir konstigt.

Att ett äldre hus

har genomgått en omfattande renovering och enligt mäklaren är "totalblåst", skulle det vara något positivt? Varför skulle man vilja äga ett hus från, låt säga, artonhundratalet om det ser HELT nytt ut invändigt? Ser liksom inte meningen med att renovera bort allt som gör huset till något speciellt.

Och med detta inte sagt att man är skyldig sitt hus en massa, det tycker jag inte att man är. Min kåk från femtiotalet är inte en veritabel retrodröm, men det handlar mer om kosmetika än om stomme och struktur. Köksinredning, tapeter eller en soffa är liksom inte bestående på något sätt, och i min mening är det bara att blanda friskt med gammalt och nytt för att landa i en stil att kalla sin egen. Men jag kan tycka att strukturella saker, som tex planlösning, fönster, foder och alla marmordetaljer är värda att hålla fast vid där det är praktiskt möjligt. Annars ser jag ingen mening med att köpa ett hus från femtiotalet och kunde lika gärna ha shoppat på mig ett Älvsbyhus* från 1986.

Men var och en gör ju som man vill och det är väl i och för sig tur.

Diskuterade det här med det rent kosmetiska kontra det mer strukturella en gång med en bekant. Vi var inte överens, jag fick lära mig att jag verkligen borde leva i retrodrömmen och hen kom in på vad de där första ägarna skulle ha tyckt om min vanvördiga inredning. Under renoveringen har vi träffat på många spår efter dem; tapetlager och golv som EXTREMT noga följt alla trender från femtiotal fram till ca 1980. Vore det inte att pi--a på deras vision för huset att klä ut det till femtiotal igen...?

För övrigt fick vi ett underrede till ett stringbord i helgen, måste fixa en mycket liten skiva att ha på och sedan ska vi nog använda det som sideboard till soffan från 2010. Att blanda stilar, oh the horror!

*eller annat jämförbart färdigbyggt hus från samma epok. Älvsbyhusen är dock mycket vanliga här uppe.

fredag 27 november 2015

Dagens i-lands.

Känslan när man snabbt ska hänga upp nya julstjärnor i köksfönstren, och upptäcker att kontakten är av fel sort.
Just den känslan.

torsdag 26 november 2015

Jag blir förvånad

när "stor" bloggare som ger ett sken av att vara äkta och hääärlig, i själva verket är köpt. När reklamen på bloggen inte bara är en banner, utan inlägg av skribenten (förvisso märkta med samarbetestext) bland alla andra vanliga inlägg om barn och jobb och livet i största allmänhet. Jag förväntar mig inte att folk ska jobba gratis, reklam är en del av medielandskapet och jag förstår att det här blir allt vanligare, men för mig känns det här köpta lite konstigt. Får samma känsla som när Ellen promotar det där sminket mitt i sin show (why, Ellen, why?!) i stället för lite på sidan av i ett tydligt reklaminslag; jag vill inte titta längre. Och det gör jag inte heller. Bye bye bloggande person, det var roligt så länge det varade.

tisdag 24 november 2015

Igår

fanns det då 182 sidor och 50 672 ord. Råare råmanus får man nog leta efter. Skulle tro att det behövs runt 10 000 ord till för att det här ska bli begripligt för den oinvigda. En hel massa ord alltså, och kanske lite fokus; DÅ kan det bli riktigt bra, tror jag.

tisdag 17 november 2015

VAB idag.

Liten hostig person här hemma. Utanför fönstret består utsikten till 98 procent av snö, även om jag är säker på att det finns någon typ av föremål under det vita. Muntert.

lördag 14 november 2015

Kavalkad av kalla träd.

Inatt kom vintern på allvar. Det föll en knapp decimeter snö och nu på förmiddagen klarnade det upp och blev nästan tio minus. Tog en rask promenad i allt det gnistrande kalla. Nere på älven sjöd isen, jag blev omkörd av ett par till spark och sedan följde jag ett av vinterns allra första skoterspår en kort stund. Och så fotade jag träd. Verkligen jätteintressanta bilder. Typ. Det är på den nivån det är idag; fluff. Orkar nästan inte tänka på hur sjuk världen är.torsdag 12 november 2015

Älskar torsdagskvällar!

Familjen är på badhuset och jag har huset helt för mig själv. Tystnad + peta i manuset. Aaaaah!

måndag 9 november 2015

Bye bye gympaskor,

hello snöslask. Plötsligt händer det.
(Det ser mörkt ut på bilden och det beror på att det ÄR mörkt. Hela tiden. Räknar med fullt dagsljus igen någon gång i slutet av februari. Tjoho.)

söndag 8 november 2015

Barnet

ville ha sin nya ljusslinga på spiselkransen. Med tanke på att jag egentligen inte gillar själva julfirandet (för många tillfällen i vuxen ålder där julen antagit formen av en pjäs signerad Lars Norén) så börjar vi pynta väldigt tidigt. Eventuellt försöker jag ta hela skiten vid hornen och fira JÄTTEMYCKET, alltså ta makten över julen på något vis.

fredag 6 november 2015

Grät lite idag

över en refusering. Inte för att jag var ledsen, tvärt om, jag blev så glad att tårarna kom. Förlaget gillade. Känslan att någon på ett förlag har läst och fattat grejjen, den känslan går nästan inte att beskriva. Idag är jag lycklig.

Snön

har fortfarande inte kommit, vilket är extremt sent. Vi drog ut på extra grus-jobb. Gruset var kallt, och det var jag också.


tisdag 3 november 2015

Vi rev

pelletsförrådet och det rann ut mängder av pellets som skulle skottas i sopsäckar. Kändes som ca ett ton men jag tror det var mindre. Sedan fotade jag mäktigt norrsken med den inte så jättebra mobilkameran. Så roligt kan man ha det en tisdagkväll i vildmarken.
(Det som simmar in i bild och inte är ett norrsken är verandataket och ett stuprör. Snitsigt.)

Senaste avsnittet

av Homeland heter "Better call Saul". Hur mycket älsk på det? Mycket!