söndag 2 december 2018

Julspecial från Vildmarken, 2018!

Det är första advent idag, och jag rivstartar julen med Julspecial från Vildmarken 2018! Nytillkomna läsare bör göras uppmärksamma på att de här inläggen är aningens självironiska, och min inställning till julen kan sammanfattas med att jag ogillar allt ståhej kring julen men älskar pyntet. Fick du inte nog med jul nu, finns här julspecial från 2015, 2016 och 2017.

Julpynt kan inte vara för kitschigt, och eventuellt slår renarna i barnets tomteland rekord i kitsch. Den här är behärskat vit, de andra tre vi har är mycket röda.

Jag skulle inte köpa något julpynt i år, men så kom den här ljusstaken mkt billigt på kampanj och jag klicketiklickade hem. Skrämmande hur nätshopping kan kännas som ett väl utfört arbete. Man kan tro att en femarmad ljusstake är rätt liten, men denna var gigantisk. Är det en trend just nu, med överdimensionerat julpynt?

Vi gillar pingviner. Det fanns pingvinbebisar för utomhusbruk på Järnis. Nu bor de hemma på vår bro (det går bra för mig, det här att inte shoppa julpynt). Ev borde jag engagera mig och pynta till det runt de små stackarna, men jag tänker att barnets grankvistar får räcka.

Ett halvjuligt stilleben på byrå utan rat på (och ”rat” är då det västerbottniska ordet för allehanda krimskrams/skräp såsom teckningar, reklamblad, en pannlampa, småpengar som inte funkar längre, hårsnoddar, pennor, gem, etc). Jag ger det här städade tillståndet ca två dygn innan the clutter tar över igen. Barnet stör sig rätt mycket på att julgranspyntet bara ligger där och inte hängs i granen.5 kommentarer:

Elin Säfström sa...

Hahaha! Jag älskar också julpynt! Och JA, tillfredsställelsen till följd av impulsköp på nätet! Jag är en total sucker.

Helena sa...

Tack, vad fint med pynt!!

Skriva läsa leva sa...

Julpynt är ju jättefint. Och ibland lite väl kitschigt, men det kan vara kul det med! Jag tycker nog ändå det bästa med julen är ledigheten. Åtminstone har jag lärt mig att tycka om den när jag jobbar kontorstider :)

Marie sa...

Fint med pynt, älskar pingvinerna! Det behövs ljus i mörkret.

Annika sa...

Hörni, så fint att vi är flera som gillar julpynt, kram på er :)