tisdag 6 november 2018

Trolls.

Vi har sett den animerade filmen ”Trolls” ungefär en miljard gånger. Det är en jättefin film, tycker de allra flesta, massor med musik och sång, och ett budskap om att lyckan kommer inifrån. Vägen till detta budskap är dock lång, ack så lång, och det är här min bekännelse kommer:

 

[SPOILERALERT]

 

Jag får ärligt talat eksem i början av filmen, när de där lallande överglada trollen dansar och sjunger sig rakt ner i fördärvet hos bergerna. De är så majestätiskt dumma, så jag klarar inte av att titta. Jag bara ”Branch, I feel your pain!”  Branch, det är då det färglösa sura och smarta lilla trollet (sur+färglös=smart, check på det!), som är bra på att överleva men inte så bra på att leva.

 

Det var bara det.

 

Eller förresten, i slutet, när Poppy är helt knäckt och Branch äntligen öppnar käften och sjunger (hello Justin Timberlake), då tycker jag att det blir uthärdligt att titta. Så, om du som jag är mer Prepper än Poppy, härda ut till slutet. Det blir bättre. Eller, åtminstone uthärdligt.

11 kommentarer:

Elin Säfström sa...

Alltså, jag är så simpel att jag bara tokälskar. Rakt igenom. Trolls!!! Woohoo!!!

Helena sa...

Ouch, tyckte väldigt mycket om Trolls när jag såg den. Kan tänka mig att den gör sig bättre på bio dock, alla glitterexplosioner. Glitter och färgglatt funkar ofta för mig, älskade Austin Powers just därför när det begav sig... Men kan förstå din aversion om man inte är en färg- & glitterjunkie. Ni får gå över på emoji-movie istället, har du sett den!?

Annika sa...

Elin: inte simpel, mer lyckligt lottad. Öskar att jag var mer pro-Poppy.

Annika sa...

Helena: har inget emot glitterochfärgglatt, egentligen, men det GÅR inte titta :-D
Vi har sett emoji movie ett antal gånger också, den är egentligen sämre, tycker jag, men gör ändå inte lika ont att titta på.

Helena sa...

Va!? What’s not to like :0 Animerade barnfilmer är kanske inte för dig helt enkelt. Romantiska komedier då? Funkar det?

Eva sa...

Ibland vet jag inte om världen har skärmat av mig eller jag världen. Hur som helst: Trolls? Que?
Skönt att du inte gillar :-)

Annika sa...

Helena: Haha, känns som om jag outat mig som Grinchen :-D
Jodå, jag gillar animerade barnfilmer, men tror det blivit lite överdosering de senaste åren.

Annika sa...

Eva: Tack för stödet :) Kanske borde se den, i rent studiesyfte? :-D

Skriva läsa leva sa...

Jag gillar visserligen de animerade USA producerade filmerna men har helt missat denna Trolls. Är typ uppdaterad på att Dumma mej filmerna och Minionerna-filmerna finns och funkar bra (eller ja, olika bra iaf) ;)

Helena sa...

:)

Annika sa...

Skriva läsa leva: Inte ens jag hittar några fel på miniorerna och dumma mig :-D