söndag 4 november 2018

Städar bokhylla.

Har lite skrivpaus, och i ren rastlöshet började jag torka och sortera i en av våra bokhyllor. Jag äger lite väl många böcker, fördelade i olika bokhyllor i huset, samt i papperskassar i skrubben som även fungerar som min garderob. Tänkte att jag skulle sortera ut lite ur den vägghängda hyllan i vardagsrummet, den som sväljer ett par hundra böcker och som hålls uppe endast tack vare att vi har bastanta stenväggar. Efter till hälften avslutat värv har jag sorterat bort sju (!) böcker. Stordåd, för att vara jag. Blev genast sugen på att klicka in i närmsta webshop för att beställa lite att fylla hålen med.

Sorterar för övrigt mina romaner enligt någon typ av genre, eller möjligtvis i ementionell ordning. Bokstavsordning existerar inte, och don’t get me started on att sortera sina böcker efter ryggarnas färg ;-)

Till hälften färdig, och börjar ärligt talat krokna.


Viktigast för mig är nog ändå att jag får plats i bokhyllan med alla träskulpturerna som farfar täljde. Jag älskar dom, och är jätteglad över att jag fick ärva dom. Konstnären syns även han på bilden <34 kommentarer:

Elin Säfström sa...

Hahaha! Känner verkligen igen det där! Sju böcker utrensade - det är fan inte dåligt! Vilka superhärliga träskulpturer, dessutom.

Annika sa...

Elin: Nu ligger böckerna i en hög på golvet, kan inte förmå mig att bära dom till återvinningen.
Har många trägubbar utspridda i huset, samtliga (mer eller mindre) klädda i sextiotalsoutfits. Gillar.

Eva sa...

Jättefina skulpturer. Och kul det du skriver om sextiotalsoutfits :-) Jag skulle ha behövt ett gäng från sjuttiotalet, då texten om Berit tar sin början.

Annika sa...

Eva: åh, denna Berit, henne vill man ju verkligen läsa mer om :-)