torsdag 4 oktober 2018

Tipsigt.

Tips ett: Håkan Bravingers dramaturgiskola i podden Bakom boken, finns nu att lyssna på i ett sjok. Avsnittet heter ”Håkans skrivarskola”. Torrt som Husmans, men även stabilt som just Husmans, och ett bra sätt att kalibrera det man tänker att man redan vet om skrivande.

 

Tips två: I brist på nobelpris i litteratur det här året, tar åtta svenska bokförlag ett initiativ och ger ut samtliga 14 kvinnliga* nobelpristagare i litteratur. Utgivning 14 november. Kan man få be om en samlingsbox?

 

 

 

*Får på riktigt eksem av att ditten och datten är ”kvinnliga”, men hittade inget bättre sätt att skriva det på. När läste du senast orden ”manliga nobelpristagare”, ”manlig polis”, ”manlig brandman”, etc? Mansnormen talar bokstavligt talat sitt tydliga språk.

6 kommentarer:

Elin Säfström sa...

Oj, vad jag skulle behöva lyssna på den podden - men när, Annika?! När? Suck.

Huvudet på spiken, som vanligt. Men det är ju för fan helt sjukt att det bara finns fjorton kvinnliga (suck igen!) nobelpristagare i litteratur!

Annika sa...

Elin: Dubbelsuck. Ja, den som uppfinner möjlighet att trolla fram fler timmar på dygnet (piller som ersätter sömn, någon?) skulle vinna nobelpriset (men sannolikt inte om det är en kvinna, dock). Lyssnar upphackat under handling/tvätt/promenad etc. Inte tokoptimerat.

Helena sa...

Aha, har dissat den av oklar anledning men just detta behöver jag bli bättre på så den åker upp på lyssnalistan. Tack! Lyssnar också mest samtidigt som jag gör annat...

Annika sa...

Helena: har lyssnat igenom det här avsnittet två gånger på raken, och bara ”ahaaaa”. Känns välbehövligt :-D

Eva sa...

Tack för bra tips. Gillar det mesta som Håkan Bravinger har att säga, bra att det finns samlat. Kul med Husmans-liknelsen :-)

Annika sa...

Eva: ja, hans skola knastrar som Husmans, på ett bra sätt :-)