fredag 19 oktober 2018

Fredagsfunderingar. (Eller: fredagstrött handläggare filosoferar.)

Straffrabatter, kan någon förklara logiken i att inte straffas för alla mord om man begår flera samtidigt? (Skrivrelaterat, petar i spänningsromanen.)

 

Vid vilken mängd per dygn blir det farligt att inta mörk choklad?

 

Varför använder de inte mössa el dyl i Game of Thrones? Jon Snow stretar omkring på blåsigt kalfjäll med lockarna fladdrandes i vinden, och utan en tanke på att dra något stickat över huvudet. Men det är väl som Ygritte säger; ”You know nothing, Jon Snow”.

 

Varför finns det fortfarande ingen nöt- och mandelfri Aladdin-ask?

 

Varför utvecklas och används inte den här tekniken i stor skala, tillgängliggjord för den stora massan i annan form än bara som hyfsat meningslös trädgårdsbelysning?

 8 kommentarer:

Elin Säfström sa...

Utmärkta funderingar, på ett zenvis liksom ("hur låter en hand som klappar?"). I övrigt vill jag bara säga att jag väntar SPÄNT på nästa mail från förlaget (ditt blivande, alltså)!

Helena sa...

Oj vilka svåra frågor!

Straffrabatter är närmast min hemmaplan (har till och med 20 universitetspoäng i Kriminologi!) och det är bland annat pga rehabiliteringstanken med vårt påföljdssystem. Att man ska komma ut som en snäll och trevlig medborgare efter genomförd strafftid. Blir ju lite svårt om man är dömd till 323 års fängelse som det kan vara i exempelvis USA som ligger långt åt andra hållet på skalan. Där straff mer utgår från en ”hämnd” och rättvisetanke, att man ska få det straff man förtjänar för det man gjort. Sedan kan man också se att den avskräckande effekten av straffet inte ökar i paritet med hur mycket man förlänger straffen utan det planer ut rätt snabbt. Inte så att USA har lyckats utrota brottsligheten med sina många långa straff...

Carina Deckner sa...

Å varför prioriteras typ laktos- och glutenintoleranta mera än diabetessjuka när det gäller recept på bröd? Finns f-n inga bra recept med minimalt socker! Och du, hur beskriver man en färg? Ser alla färgen likadant?

Annika sa...

Elin: jag också, har nött ut mailen-appen på telefonen.

Annika sa...

Helena: En jurist walks among us! PRECIS de argument min hp behöver i en diskussion i spänningsromanen, tusen tack!!

Annika sa...

Moster C: huvudet på spiken, om brödet!
Och färger, har haft samma fundering.

Eva sa...

Hoppas dina fredagsundringar nu har övergått i bra söndagssvar. Och att den nya veckan blir bra - och inte alltför plågsam i sitt väntande :-)

Annika sa...

Eva: Inga söndagssvar i sikte :-D