söndag 2 september 2018

Helgen som passerat.

Idag har jag ÄNTLIGEN kommit någon vart med uppföljaren till dystopin. Satte mig vid datorn, öppnade min synopsismall, och skrev in allt jag funderat på över sommaren. GUD SÅ LJUVLIGT! Det stod klart att det inte blir en upprepning av förra manuset, det kommer i stället att rikta in sig på lite andra mekanismer i ett samhälle, samtidigt som det borrar djupare in i min hps personliga kamp för att skaffa sig ett liv. Mallen jag använder syns på bilden nedan (halva mallen), och jag använder mig av ett gäng hållpunkter (Inledning med hook, Plotpunkt 1, Vandraren, Pinchpunkt 1, Vandraren 2, Mittpunkt, Krigaren, Pinchpunkt 2, Plotpunkt 2, Upplösning) och i de tomma rutorna till höger skriver jag in vad som händer vid respektive punkt. Mellan hållpunkterna skriver jag sedan helt fritt i råmanuset, så att jag skriver mig in i manuset allt eftersom (dvs Inledning, Vandraren, och Krigaren är rätt så tomma rutor.)
.

I övrigt gör vi inte mänga knop. På fredagkväll ordnades musikquiz med mellotema på ortens hotell. Fullsmockat med folk och vårt lag vann! Tillskriver dock min svåger den här segern, som tillsammans med en av våra andra lagmedlemmar hade sjukt bra koll.


Vi har även pysslat. Sexåringen missbrukar "Five minute crafts" och ville göra ett pyssel med sugrör som siktats i nämnda youtube-klipp. Sagt och gjort så fixade vi lite pyssel, som jag tänker mig skulle passa bäst till påsk. Men, tyckte sexåringen, det funkar till Halloween också, och det ÄR snart Halloween. BEHOLD, THE MÄSTERVERK:9 kommentarer:

Helena sa...

Ja vad bra, tack för utförlig beskrivning av synopsis. Inspirerande! Hoppas ni får en mysig vecka!

Annika sa...

Helena: Skulle kunna mala på om synopsis hur länge som helst, har provat alla möjliga olika modeller :-)

Elin Säfström sa...

Din dystopi är typ den bokserie jag ser mest fram emot att läsa av alla. Det blir en hit! Jag känner det på mig!

Elin Säfström sa...

Love the pyssel btw:)

Annika sa...

Elin: tack hörru, blir lite rörd här ju :-)
Och pysslet! Kommer vi nog aldrig att få städa bort :-D

Marie sa...

Vad härligt att du är igång igen!
Jag håller med Elin, ser fram emot att läsa.
Tror verkligen jag kommer att gilla miljön.

Skriva läsa leva sa...

Jösses vad strukturerat! Fantastiskt. Och så roligt att du är på gång igen. Den där känslan är ju typ bäst. :)

Annika sa...

Marie: Gullig du är :-) Och miljön, jag ÄLSKAR miljön i dom här böckerna!

Annika sa...

Skriva Läsa Leva: Ja, den känslan är helt underbar!