torsdag 20 september 2018

Giftiga baciller.

Är väldigt förkyld, har till och med haft ordentligt med feber, vilken nästan aldrig händer. Patient Zero hade umgåtts med en förkyld finsk förskollärare, och vi konstaterar att de finska bacillerna är väldigt giftiga. Tydligen.

Har lyssnat på en bok för att få tiden att gå; Mödrarnas Söndag av Graham Swift. Den stannade kvar, trots sitt mycket ringa omfång. 1924 möter tjänstekvinnan Jane sin älskare på granngodset. Han är arvtagare och ska åka för att träffa sin blivande hustru. Träffande om att vara fången i samhällets och konventionens krav, och om att finna sin väg ut.

Ligger i övrigt utslagen i tv-soffan. Har sett filmen Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap, om en brittisk författare som 1946 åker ut till en utav kanalöarna och där snubblar över en berättelse från Tysklands ockupation av ön. Älskade, trots att filmen är laddad med varenda dramatikhöjande trope som finns.

Gemensamt för boken och filmen är att det delvis handlar om tillblivandet av ett författarskap, av en författare, och jag kan vare sig se eller läsa mig mätt på det temat.

Hoppas ni har det bra allesammans, och att ni slipper förkylningsbaciller.

10 kommentarer:

Carina Deckner sa...

På min arbetsplats är det glest, många ligger hemma i flunsan från h-vetet, men inte jag (ta i trä) jag har inte tid! Så det för!

Annika sa...

Moster C: jag gjorde misstaget att känna mig lugn och chillaxed under loppet av ett par timmar, då slog den till; flunsan. Hoppas din taktik att inte ha tid håller!

Carina Deckner sa...

De som drabbas säger att det är värre än en "man-cold"....alltså är det allvarlig!

Eva sa...

Perkele vad trist! Hoppas förkylningen går över snart!
Åh, finns Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap som film!? Jag gav boken en femma och läste om den och gav den en femma igen. Men nu vill jag se filmen också förstås.
Krya på dig, Annika.

Annika sa...

Moster C: ingen man kan förstå hur det känns när en kvinna är riktigt förkyld.

Annika sa...

Eva, jag blev ännu mer sugen på att läsa boken nu, önskar att jag inte sett filmen innan då boken ofta är bättre.

Marie sa...

Ett peppande tema! Krya på dig, hoppas du får en vilsam helg <3

Annika sa...

Tack Marie :-)

Helena sa...

Krya krya!!

Annika sa...

Tack Helena :-)