onsdag 13 juni 2018

Läst.

Testläsaren har läst, och eftersom jag har honom på extremt nära håll har vi kunnat bolla under tiden som han läste.

Man kan säga att jag släppte min bebis till någon som (1) gillar YA, och (2) är väldigt känslig för problem med dramaturgin. Jag var mycket nervös, men han gillade. Det fanns en del att jobba med, men inget som störde extremt mycket.

Det absolut roligaste var att höra hur han tyckte att karaktärerna ser ut. Jag har inte gett några ledtrådar alls, nästan, någon beskrevs som "rätt så biffig fast han bara är nitton", men sen var det inte så mycket mer. Jag har jobbat desto mer med att alla ska en egen röst (normalt brukar flera karaktärer ha...ehem...min röst). Det intressanta här är att han såg samma typ av utseende som jag tänkt mig, i ett fall ba "jaaa, alltså det är ju en ung den-och-den-skådespelaren", vilket är EXAKT den skådespelare jag tänkte mig när jag började skriva, och fortfarande inte hade fattat att det här var ett ungdomsmanus. Rätt coolt egentligen hur det funkar med tankeöverföringen i en bok.

Jag bearbetade successivt under tiden som sambon läste, lät manuset vila när jag var JÄTTETRÖTT, och nu när livsandarna har börjat återvända så smått har jag läst igenom på kvällstid. Alltså nöjes-läst, utan redigeringsglasögonen (mycket vilsamt, rekommenderas). Det kändes som att det dög faktiskt, och eftersom att jag är jag och inte gillar att vila på hanen, så skickade jag in. Tänkte göra en Helena här, och pytsa ut inskicket, så ikväll blev det tre förlag som ligger högt på önskelistan. Efter semestern blir det fler, tänkte jag.

Nu ska jag ta det lugnt, kisa mot solen (om den kommer fram igen?), jobba halvtid (skulle alltid vilja jobba halvtid), och sedan ha semester. Inlägg kommer om andan faller på. Ha det gott allesammans <3

8 kommentarer:

Helena sa...

Ja jösses, så många positiva överraskningar här! Superkul att du både hunnit få feed back, bearbeta klart och skicka till de första förlagen, så grymt bra jobbat av dig och din testläsare såklart som verkar ha gjort ett riktigt bra jobb vad det låter. Och jobba halvtid, ja det vore typ det perfekta livet, hade jag också gärna gjort (under förutsättning att det inte hade med sjukskrivning att göra att det var halvtid då förstås...)! Vad roligt med alla dessa glada nyheter :)

Elin Säfström sa...

Det kommer att gå bra! Det känner jag på mig!

Marie sa...

Grymt bra jobbat! Om du kunnat nöjesläsa igenom också så säger det något om nivån på manuset.
Håller tummar och tår!

Skriva läsa leva sa...

Låter som du är på god väg. Härligt!
Mindre härligt med sjukskrivning.

Eva sa...

Härligt att du har skickat iväg ... håller tummarna!

Annika sa...

Oj, ligger pga trött lite efter här med att svara, och har svarat med min ”privata” profil, så raderar och kör med en kommentar i stället för många. Tack allesammans för att ni är så snälla :-)

Helena: Ja, det känns som om livet är tillbaka! Fortfarande as-trött, har egentligen inte gjort så mycket åt texten sedan det gick nerför med allt, men har läst förutsättningslöst - och gillat. Tack för peppande kommentar :-)

Elin: Tack :-) Har nog aldrig varit mer nervös, att skriva för unga känns så...jag vet inte...som the Holy grale, liksom.

Marie: tack för pepp!

Skriva Läsa Leva: Det är härligt, trots sjukskrivningsh-vetet!

Eva: Tack :-)

Sara sa...

Åh, vad spännande! Starkt jobbat, och stort lycka till - hoppas att manuset hamnar hos rätt förläggare, som är på rätt humör. :-)

Annika sa...

Sara: Ja, det är mycket som ska stämma för att det ska lyckas :-)