lördag 24 mars 2018

La in en överväxel.

Jag fick några timmar över idag och skrev färdigt råmanuset. Känns riktigt bra att ha värkt fram ett slut, även om det så klart krävs en hel del bearbetning innan det flyger som jag har tänkt.

Det blev 76 086 ord till slut, skrivna under 54 pass. Manuset tog 13 veckor att få ner på pränt, och jag skrev ca 13 500 ord i höstas innan jag bearbetade spänningsmanuset, och började om med dystopiskrivet den 29 januari.

Nu väntar bearbetningen, när det här benranglet till dystopi förhoppningsvis ska komma till liv. Jag älskar den fasen, men har haft oväntat roligt under råmanusfasen också.

Hoppas ni får en fortsatt trevlig helg allesammans, jag planerar att fira med hamburgare (barnet valde) och slötittande på tv.

10 kommentarer:

Helena sa...

Grattis, vad skönt att du tog dig igenom det. Och vad fort det gick. Riktigt snyggt jobbat!!

Marie: Mitt skrivliv sa...

Grattis, bra jobbat! Ännu en gång har K2 bestigits. Nu återstår bara ”klättringen ner” sas ;)

Annika sa...

Helena: Tack :) Nu återstår mååånader av bearbetning.

Annika sa...

Marie: Tack :) Tror att jag måste upp på alla de där topparna bredvid K2 också innan det här är över!

Eva sa...

Grattis, vilken fart du har. Imponerande. Kul att bearbetning väntar och att du gillar det.

Annika sa...

Eva: Tack :) Tjuvstartade lite nu ikväll och det är verkligen kul!

Anonym sa...

Härligt att det är en sådan framåtrörelse och att du ser fram emot nästa del också. Ska bli intressant att höra mer om hur det går. :)

Sara sa...

Grattis, fantastiskt jobbat! Och så sansad du låter. :-) För min del är nog råmanuset ett av de största delmålen. Även om mycket jobb återstår, så är det något helt annat att jobba med text som finns, än att värka ur sig ny text på tomma blad. Kul att du ser fram emot beköttandet!

Annika sa...

Skrivalasaleva: Tack :) Älskar bearbetningen!

Annika sa...

Sara: Tack :) Beköttande (lätt årets bästa nya ord) är det bästa som finns i skrivandet tycker jag. Men visst är råmanuset ett gigantiskt delmål.