onsdag 28 februari 2018

Spoilervaring utfärdas för det här inlägget, jag kommer att prata om The Walking Dead.

Ikväll finns ett nytt avsnitt av the Walking Dead att titta på. Vi har följt serien under alla säsonger, genom toppar och dalar, och jag tycker verkligen att det är inne i en rejäl dal just nu.

Hela första halvan av senaste säsongen ägnades åt krig, och jag tror att den sammanlagda dialogen under de första åtta avsnitten skulle ha kunnat inrymmas på ett normalt A4-papper (transkriberad i Times New Roman, 16 punkter). Nu är jag less och önskar en del djup av återstående avsnitt. Dock tycker jag att titeln ”All Out War” på sista avsnittet för säsongen inte känns särskilt lovande, det säger mig snarare att det bara blir värre.

Ev kastar jag någonting på tvn om Neeegan, eller ännu värre, Lucille, dyker upp igen. Hela Lucille-grejen är så sökt, någon som typ gick i spinn över den här låten, och bara ”jag har en cool idé här grabbar, vi döper ett SLAGTRÄ till Lucille!”. Gäsp.

Serien i korthet:
- Survival (första säsongerna). Intressanta relationer, HUR ska dom få tag på mat, HUR ska dom lyckas undkomma alla walkers, VAD är det egentligen som händer, etc.
- Psykopatgubbe vill ta makten (övriga säsonger). Dör en psykopatgubbe kommer en till som är mycket snarlik den frånfallna, men så klart lite värre. Relationer? Pft! Djup? Nja, det är enklare att plaska runt på grunt vatten. Ond, bråd onödig död? You bet!

Slutligen ett meddelande direkt till manusförfattarna (som givetvis google-translatear allt som skrivs på hela internet, right?), här kommer en gratis idé till er:
I stället för att kasta in ännu en maktfullkomlig psykopatgubbe (i det fall att Negan dör alltså) kanske ni kunde kasta in staten? Den behöver inte finnas till för medborgarnas bästa, och det behöver inte ens vara den amerikanska staten (det finns andra länder än USA, just saying).

Och känner ni inte för att blanda in några fräscha ingredienser i soppan, kanske ni kunde prova att zooma ut lite? Eller möjligtvis att flytta fokus lite åt sidan, det finns flera sidor att välja på, så go nuts.

Slut på meddelandet.

3 kommentarer:

Helena sa...

Woops, hoppas du skippade avsnittet. Lät inte särskilt lovande det där :/ Jag gillade de första säsongerna rätt mycket men sen tappade dem oss nånstans på vägen, minns inte riktigt var...

Annika sa...

Helena: Tittade igår och det var faktiskt lite gripande stundtals, tyvärr tror jag att det var lugnet före stormen.

Helena sa...

Ah vad skönt, var väl inte supersvårt att överträffa ovan nämnda förväntningar dock :/ to be continued...