torsdag 21 december 2017

Nu kommer våren!

Idag infaller vintersolståndet, och från och med i morgon blir nätterna kortare och ljuset kommer stanna längre om dagarna. Jag blev så orimligt uppåt av tanken på ljusets återkomst att jag kör ett inlägg med random roliga/positiva saker!

 

Sambon överaskade med årets eventuellt bästa fjäsk; en flaska tolvårig Highland Park, Viking Honour. På sätt och vis relaterat till en bokidé som drabbat mig, och himla omtänksamt måste jag säga :)Vi bodde på Stora Hotellet i Umeå förra helgen. Det finns ingenting som jag inte gillar med att bo där, särskilt som vi blev bjudna på galet god middag på Gotthards och där barnet överaskade med att vara vaken (och glad!) till kl tio. Här en cool dekoration från trapphuset.Julgotteskålen på jobbet hamnade på ett bord precis utanför mitt kontor (inte enbart positivt då jag ätit min egen kroppsvikt i Dumlekola den senaste veckan).En orkidé som inte blommat på flera år bestämde sig för att skjuta knoppar och slå ut. Snygg ljust illgrön färg, och jag tackar och tar emot, särskilt som jag inte kan någonting om att odla orkidéer.Dom små dunbollarna i träden visade sig vara en enorm flock med sidensvansar. Det måste finnas mängder med bär kvar i träden, då de inte dragit söderut ännu. Eller så är just den här flocken väldigt förtjusta i snö och kyla? 

4 kommentarer:

Helena sa...

Vad fint med allt. Och att det redan går mot ljusare tider. Känns overkligt. Borde bli glad men kan inte hjälpa att jag tycker tiden går väl fort nu. Vilket väl förhoppningsvis betyder att jag har roligt men ändå. Godisskålen, vilken högvinst. Dumle är gott, gillar den varianten med pepparkakssmak också!

Annika sa...

Helena: Ja, det här året har verkligen swishat förbi!
Pepparkaksdumle var slut i butikerna här, lite ’utan pepparkaksdumle i trettio dagar försmäktar vi på denna ö’ :-)

Anonym sa...

Kul att bo på hotell! Så härligt att göra det ibland.
Och apropå förra inlägget, vad gott att du fick till ett par tusen ord till, trots att det är lite julstressigt.
Ha det fint och god jul om vi inte hörs innan!

Annika sa...

Skrivalasaleva: ha det så fint du med och GOD JUL!