lördag 23 december 2017

67 280 ord, 245 sidor.

Under den här veckan har jag kört igenom resten av manuset, 185 sidor totalt och 108 av dom i dag när jag lämnades ensam i hemmet. Det blev bara 726 nya ord under veckan, men jag skrev ändå mycket nytt, samtidigt som jag raderade en del. Ibland kändes det som om jag skrev lika mycket bakåt som framåt.

Det blev lite intensivt under den här dagen, skrev som en dåre och i pauserna sjöng jag ohälsosamt mycket Adele med alldeles för hög röst samtidigt som jag hängde tvätt i källaren. Kom upp vid ett tillfälle och fick se min (stackars) granne som skottade snö där utanför. Han hade förmodligen hört skönsången genom våra tvåglasfönster, utan någon möjlighet till att fly (jag sjunger hyfsat men är inte direkt någon Adele, kan man säga). Dagens känsla kan sammanfattas i de här stiliga emojisarna: 
🤯😱😂🤪😍

Eftersom jag använder den här bloggen som skrivdagbok tänkte jag lista vad jag jobbat med i manuset under den här redigeringsomgången (intresseklubben får anteckna):

- Etablera tydligare och tidigare om vilken gåtan är, och vem min hp är.
- Fördjupa relationerna i nära familjen.
- Slå ihop två bikaraktärer till en och göra honom viktigare för min hp.
- Använda en meningslös karaktär till något vettigt.
- Göra antagonisten till en tydligare "typ" och få fram drivkrafterna.
- Döda och skriva om darlings så att de passar in bättre i berättelsen.
- Fördjupa ett trauma min hp bär på.
- Göra min hp mindre hemlig/introvert.
- Få vändpunkterna att jobba lite effektivare, men utan att fläska på för mycket.

Nu tänker jag ta jullov, och återkommer i januari. Då blir det även till att läsa igenom manuset en sista gång (minst) innan inskick till förlaget.

GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLESAMMANS!

8 kommentarer:

Carina Deckner sa...

God Jul från ett sällskap i Bagarmossen som etablerat sig i vardagsrumssoffan och planerar att stanna där till typ annandagen. ..

Annika sa...

Finmoster C: jag gillar er plan :) God Jul på er också!

Helena sa...

Wow, snyggt jobbat att hinna det. Jag antecknar för fullt ;) , jättebra input och inspiration! Hoppas ni fick en lyckad jul!

Annika sa...

Helena: Tack :) Jo, julen blev toppen, hoppas du haft det fint också :)

Anonym sa...

Skönsång och skrivproduktivitet. Snygg kombination ;) Skönsång drabbar grannarna ibland här med, det får de helt enkelt stå ut med.
Härligt med sådana tillfällen när en får gjort så mycket med sina manus. I nuläget sker det mesta i huvudet dock, men det känns rätt okej det med. En dag kommer jag kunna sätta mig ned och dra igång.
God fortsättning!

Annika sa...

Skrivalasaleva: Tror det är rent av nödvändigt att mycket av jobbet sker i huvudet:)
God fortsättning till dig med!Hemma, tack för idag! :)

Sara sa...

Vad roligt att få veta vad du har sysslat med under redigeringen. Riktigt bra jobbat! Hoppas att du får en härlig nyårshelg, och stort lycka till med genomläsningen och inskick sedan! :-)

Annika sa...

Tack Sara! Hoppas att du också får en fin (och frisk!) nyårshelg :)