söndag 26 november 2017

Den här veckan.

Under veckan skrev jag ett helt nytt kapitel till spänningsromanen, 2868 ord för att vara exakt. Där fick jag med flera av de områden som behöver förstärkas, och det känns ju bra.

Nu ska jag ha skrivpaus tills dess att jag får omdömet från läsningen. Under tiden tänker jag ägna mig åt allmänt julstök så kanske det inte är en störtflod av julrelaterat arbete kvar i mitten/slutet av december när jag tänker mig att skriva i stället. Normalt brukar jag ha paus från skrivet under december så det blir lite annorlunda att jobba på med manuset.

Under helgen har vi börjat julpynta, mest för att jag hade tid nu och känner att det kanske inte finns så mycket tid sen. En liten eftergift för att mamma ska få skaaapa sen, i stället för att julstöka. Det här var för en gångs skull en "uppoffring" för skrivandets skull som femåringen var helt med på :-)

Barnet pysslade även en teckning med en superläskig spindel som fångat en liten orm i sitt nät. Det var mycket "herre gud!", plååågad konstnär, etc under pysslet. Undrar vem femåringen brås på...?

6 kommentarer:

Elin Säfström sa...

Åh, vilken fin naturscen! Ormen ser verkligen eländig ut.

Grattis till långt och lyckat kapitel!

Annika sa...

Elin: Tack :) Och, jo, det var en ganska naturtrogen scen det där...

Helena sa...

Kul att skriva nytt och låter ju bra med att slå några flugor i en smäll med det också! Mysigt med pyssel!!

Anonym sa...

Härligt när skrivandet går framåt. Jag börjar känna stor lust att skriva och har en massa idéer för att ändra, lägga till osv. :) Inte riktigt än dock. Testläsningen jag gör ska jag göra klar först. En sak i taget.
Gillar spindeln med nätet! Blev inspirerad till att göra något liknande med barnen jag träffar på ett av mina jobb. :)

Annika sa...

Helena: Bästa sortens skriv :)

Annika sa...

Skrivalasaleva: Hett pysseltips; det går åt ca ett halvt limstift för att få fast piprensarna på papperet, så ta med stora mängder :)
Låter kul att testläsa, önskeinlägg från mig om hur man testläser, om du får inläggstorka nån gång :)