söndag 22 oktober 2017

(H) Vecka 4, 3924 ord /12952 ord totalt.

Under veckan fick jag till tre skrivpass, varav ett ägnades helt åt struktur och lite lätt redigering för att komma in mer rätt i texten. Har även löst planerat "handling" fram till 20 t ord, där första plotpunkten borde komma. Känns fortfarande fantastiskt roligt det här!

Har varit ensam hela helgen, och har givetvis skrivit en del, men framför allt har jag röjt leksaker. Jag vet inte hur det ser ut hemma hos er andra som har barn, men här svämmar det över! Egentligen är det inte så många föremål, men allt behövde verkligen läggas på sin rätta plats (och torkas av) och framför allt behövde typ hälften av legogrejerna rivas, diskas och plocks undan i sin rätta låda. Lego som står framme i ihopbyggt skick blir sjukt dammigt!

Hade bokcirkelträff här hemma på lördagkväll. Jättekul, och vi diskuterade faktiskt ovanligt mycket om månadens bok som var "Störst av allt", av Malin Persson Giolito. Nu ska vi läsa De förklädda flickorna i Kabul av Jenny Nordberg, en fackbok som omväxling vilket ska bli intressant känns det som.

Har under helgen plöjt två första säsongerna av Skam, den norska ungdomsserien som finns på Svt. Känns väldigt träffsäkert det här och jag är faktiskt helt såld, även om jag känner mig som en vuxen som spionerar in i ungdomarnas värld. Lite samma känsla som när jag läser YA. Musiken lyfter hela serien, och jag gillar verkligen till exempel Lover, where do you live?, med Highasakite. Hon sjunger med lite samma medvetna uttalsproblem som Karin Dreijer eller Björk, och jag gillar det greppet. Låten åkte rakt in på spellistan för dystopiprojektet.

Hoppas ni har haft en fin helg allesammans, så kör vi en ny vecka nu!

14 kommentarer:

Elin Säfström sa...

Du diskar lego. Gud, vilken usel mamma jag är - jag har aldrig diskat min dotters lego!

Men kul med manus på frammarsch!

Och ja, Skam!! Bästa serien!!

Helena sa...

Oj vad mycket du har hunnit med! Låter som en riktigt bra helg. Blir intressant att se sen hur nära planen som slutresultatet kommer hamna med alla plots osv!

Annika sa...

Elin: Give it time, legobyggsatserna behöver stå ihopbyggda på familjens gemensamma bokhylla, och samla damm i ca tre år med ett barn som vaktar likt draken i Bilbo, innan man till slut snappar :-D

Annika sa...

Helena: en toppenhelg! Tycker det här med strukturen är lite magiskt, stressar inte iväg i manuset som det annars lätt har blivit.

Anonym sa...

Jag har också röjt. Fast biblioteket - dvs lilla rummet som tenderar bli förråd med jämna mellanrum. En och en halv bananlåda mindre av böcker. Inte illa.
Flickorna i Kabul läste vi också i cirkeln fast inte jag... Vi läser blandat m skönlitterära och fackböcker. Så nog tror jag allt att Sapiens-boken skulle kunna funka för oss. ;)

Sara sa...

Nej, det där med leksaker som svämmar över känner jag inte alls igen. Här hemma är barnen väldigt noga med att lägga tillbaka sakerna på dess rätta plats innan de tar fram något nytt.
Haha, eller inte! Jag skulle kunna lägga upp en bild på alla pusselbitar, böcker, bilar och målarböcker som dräller över golv och möbler, men jag vill inte att ni ska behöva bli yra i huvudet. :-) bra jobbat med legot!
Och vad roligt det låter med bokcirkel! Har ni något standard-upplägg för samtalen? Jag är lite sugen på att dra igång en. :)

Annika sa...

Skrivalasaleva: Bra jobbat med biblioteksröjet, bruka tycka det är jättejobbigt att göra mig av med böcker! Överväger att köra uppföjaren, Homo Deus i cirkeln framöver nån gång.

Annika sa...

Sara: Blev lite orolig där ett tag… inte känna ingen att leksakerna svämmar över…haha!! :-D
Vi har egentligen inget upplägg alls (och är ingen riktigt studiecirkel på studieförbund eller dyl), utan ett gäng där värdskapet och att få välja bok cirkulerar mellan deltagarna. Träffas en gång per månad och pratar fritt om boken en stund, men ägnar oss mycket mer åt att prata om annat samt att dricka vin :-)

Eva sa...

Vad kul med bokcirkelträff. Hur många är ni? Hur ofta träffas ni? Turas ni om att bestämma vad ni ska läsa? Inte för att jag skulle ha tid nu att vara med i en men jag tycker att det verkar så trevligt.

Annika sa...

Eva: Ja, det är jättetrevligt! Vi är sex stycken som träffas en lördagkväll i månaden. Den som är värd bestämmer även boken och vi läser både skönlitterärt och fackböcker. Inte särskilt uppstyrt alls, vi gör det bara för att ta tag i att träffas lite oftare och för att ta tag i att läsa kontinuerligt (och det är helt ok att lyssna i stället för att läsa). Rekommenderas :-)

Sara sa...

Det låter som ett skönt arrangemang - lite lagom o-uppstyrt liksom, men en skön blandning av umgänge, mat/dryck och bokprat. Tack för tips, får se om jag får till det där någon gång!

Annika sa...

Sara: Exakt, o-uppstyrt :-)

Marie: Mitt skrivliv sa...

Vilken trevlig helg!
Har varken sett Skam eller städat leksaker (efter någon annan) så jag har inte mycket att komma med. :) Tack för musiktipset!

Annika sa...

Marie: Varsågod :)