söndag 1 oktober 2017

(H) Vecka 1, 569 ord /569 ord totalt.

Under veckan har jag tänkt väldigt mycket på nya dystopin, och idag blev det dags att sätta igång. Skrev blygsamma 569 ord, jobbade en del med att sätta stämning och ton, och kände det berömda pirret. Jättekul faktiskt, att äntligen sätta igång med ett projekt jag tänkt på intensivt i ungefär ett år, men som funnits i bakhuvudet i minst tjugo år. Känns episkt det här, hoppas det smittar av sig så att jag skriver episkt bra också :-D

Hoppas ni har det gött allesammans!

8 kommentarer:

Helena sa...

Jaaa! Gläds med dig, låter helt fantastiskt att få börja något nytt som är så efterlängtat :) Det där med antal ord/tecken är ju bara en måttstock bland andra. Allt tankearbete runt omkring är nog minst lika viktigt om inte viktigare men antagligen helt omätbart, så fokus hamnar ju lätt på det här med tecken etc. som ju också behövs för att det ska bli något givetvis...Oavsett låter det som att du är på rätt väg!

Marie: Mitt skrivliv sa...

Klart det blir episkt! Så kul att få börja på någonting nytt som du längtat efter.

Annika sa...

Helena: Ja, det är UNDERBART! Har börjat unna mig att tänka, men det är svårt att se som jobb när prestationspuckot inom mig pockar på uppmärksamhet. (Bra jobbat där med ditt inskick!)

Annika sa...

Marie: Det är verkligen toppen!

Elin Säfström sa...

Nämen alltså, jag blir så himla nyfiken på dina dystopier! Skriv fortare!:) Nej då, ta din tid och oroa dig inte så mycket över antal ord. Det finns ett japanskt ordspråk som säger ungefär att "även dammkorn samlade på hög, blir så småningom ett berg".

Sara sa...

Tjugo år - wow! Vad roligt att det känns bra! Blir kul att följa skrivprocessen!

(Och Elin, haha! Det där hade jag kunnat tala om för japanarna. Kan inte säga att det bedrivs mycket forskning i det här hemmet, men den där slutsatsen har jag dragit för längesen genom empiriska studier). :)

Sara sa...

*japanerna, naturligtvis =)

Annika sa...

Elin och Sara: Dom hade en poäng där de där Japanerna :-D Och så här i början av projektet KÄNNS alla ord som damm, virvlar omkring och är allmänt förvirrade och irriterande, och man hoppas innerligt att det finns något guldkorn där i röran att ta fasta på och spinna vidare på.