fredag 29 september 2017

Korpringarna, igen.

Efter uppehåll för diverse skriv och läs, samt lyssning på andra böcker, har jag nu avslutat Röta, som är andra delen i Siri Pettersens trilogi Korpringarna. Jag är fortfarande lika imponerad, fast jag kände att det kanske blev lite segt i mitten av den här boken (under max trettio sidor). Slutet tog till viss del en annan riktning än jag hade trott, men blev samtidigt bättre än jag hade trott, och nu kliar det i fingrarna att få börja bläddra i del tre, Kraften.

 

Normalt läser jag inte fantasy, och såg det här lite som en utmaning för att läsa genrer utanför bekvämlighetszonen. Jag känner mig helt uppfylld. Så där så att jag nog inte bör börja läsa del tre innan jag satt tonen för nya dystopiprojektet, då jag nu har en ton i huvudet som inte är min. Måste genomgå någon typ av tonrengöring (läsa en faktabok kanske?), och helst snabbt då jag tänkte börja skriva på nya dystopin någon gång under helgen.

 

Hoppas ni får en trevlig helg allesammans, har ni några planer?

 

4 kommentarer:

Elin Säfström sa...

Alltså, kollade upp de där böckerna på Goodreads nu och de har skyhöga ratings rakt igenom. Pust, det blir att läskön växer en aning till:|

Annika sa...

Elin: de förtjänar sin plats i kön tyckte jag :)

Skriviver sa...

Å, visst är de underbara! Jag älskar särskilt tvåan faktiskt, just för att saker och ting inte alls blev som jag trodde - det bästa jag vet! Jag läser ju normalt väldigt mycket fantasy (eller i alla fall en hel del), men Korpringarna slår faktiskt det mesta. Djupt imponerande världsbygge, tycker jag.

Annika sa...

Skriviver: Jaaa, väldsbygget är helt fantastiskt väl utfört! Jag går på fullt allvar omkring och känner mig lite besviken över att jag inte knäckte den briljanta idén själv :-)