söndag 13 augusti 2017

(G) Vecka 1, 2681 ord /2681 ord totalt.

I går började jag skriva. Det var väldigt trevlig faktiskt, att börja hitta en "ny" ton för projektet, och att få störa alla och ser hur de har det nu för tiden.

Det blev två pass under helgen, och skrivet kändes behagligt och lugnt.

Skriver med ett löst synopsis, där jag har några vändpunkter och nyckelscener klara för mig, men där resten blir lite av en upptäkt allt eftersom. Jag känner redan att det är ett roligt sätt att skriva på, och att det nog blir ganska kreativt jämfört med att ha ett detaljerat synopsis. Dessutom passar det bra att skriva lite oplanerat, nu när jag inte tänker ta ihjäl mig med skrivet under de närmaste månaderna; med ordentliga pauser mellan passen hinner jag tänka och processa en hel del samt planera vad som ska hända härnäst.

Utsikt genom myggfönstret under kvällens skrivpass:

4 kommentarer:

Marie: Mitt skrivliv sa...

Vad härligt med lite planerat oplanerat skrivande!
Själv har jag varit FÖR oplanerad, men det är det slut på nu. Ska detaljplanera före jag börjar skriva den här gången.
En fråga: Börjar du alltid framifrån och skriver A till Ö, eller hoppar du?

Annika sa...

Marie: Det lagom oplanerade blir nog toppen! Brukar skriva kronologiskt, men nu senast började jag hoppa i texten när det var kvar ca 25%, skrev slutet innan kapitlen som kom före och det var mycket bra tyckte jag. Brukar även "unna mig" att skriva scener jag längtar efter om jag har en dipp och behöver motivation :)

Helena sa...

Låter bra, följer med spänning!!

Annika sa...

Tack Helena :-)