onsdag 11 januari 2017

Möt Städis, a.k.a. Lillen.

Idag skriver E.L. Dezmin om robotskrivna böcker. Jag tycker det skulle kännas lite som en styggelse om robotar skrev böcker som på fullt allvar gavs ut, men jag hakar på temat och skriver om robotdammsugare :-D

Städis är killen som dammsuger nedervåningen under tiden som det skrivs och nattas, killen som rycker in när det känns som om smulorna håller på att ta över i ens hem, killen som utan att klaga kryper in under sängar och vispar upp allt damm.

Har på fullt allvar övervägt städhjälp (det är inte så dyrt nämligen, med rut, + norrländsk inlandstaxa), men känner mig lite för privat för att ha en halvbekant att feja golv. Kanske är Städis lösningen så länge? Om jag nu bara kunde få honom att städa toaletter och skura också.

Vissa snörper med munnen, såväl åt detta drastiska tilltag att äga en robotdammsugare, som åt att ens fundera på städhjälp. Men om man jobbar mycket tycker jag att det finns roligare saker att göra med sin pyttelilla fritid än att städa; umgås med sitt barn till exempel, eller bara sitta stilla en stund utan en dator för händerna. Undrar när det inte anses som ett social övertramp längre, att vara ”för god för att städa sitt eget hem!!”…?

Städis. Barnet tycker han är gullig och tilltalar honom med bebisröst.

8 kommentarer:

Eva-Lisa sa...

Har du också en städis! :) Min jobbar mest på loftet, för på nedervåningen finns för mycket hundhår för att städis ska klara jobbet helt själv, får kanske fixa städis en kollega :)
Håller helt med dig om att anlita för städning. Jag känner likadant. Vill inte ha främmande människor i mitt hem. En robot är däremot klockren :D

Annika sa...

Städis räddar relationen i vissa lägen skulle jag vilja påstå :-)
Här är "problemet" med städhjälpen snarare att man känner dom på städfirman lite (alla känner alla här), och då känns det så där tycker jag att bjuda in dom att fejja därhemma. Skulle ha problem med kompletta främlingar också iofs, kanske är Städis den städhjälp jag kan få :-)

Helena sa...

Älskar det rutiga golvet! Hade rutigt själv i ett tidigare boende och kan verkligen sakna det golvet hur sjukt det än låter!

Vi lyxar till det med städhjälp varannan veckan främst för att både jag & min man är fullständigt värdelösa på att städa så när vi skaffade barn kände vi att vi var tvungna för att upprätthålla nån sorts grundnivå. Vissa trivs i ordning och reda och vissa i kaos. Jag är en kaosmänniska helt klart och mår fysiskt dåligt av att komma in i vissa super vita, fräscha, kliniskt rena hem som vissa tydligen trivs i...

Man vänjer sig snabbt vid att ha nån som stökar omkring och vår underbara städhjälp har vi haft i snart åtta år och hon har blivit en vän till familjen.

Elin Säfström sa...

ALL hjälp man kan få för att karva loss lite tid till sig själv/sina barn/sin partner/sitt skrivande är tillåten! Väntar dock själv med robot tills de är något mer all-round:) Tänk C-3PO, fast mer praktiskt lagd.

Annika sa...

Helena: Jag hade ett enda krav (mannen håller kanske inte med mig nu) när vi renoverade; och det var att vi skulle ha rutigt golv i köket. Vi hade riktigt gammalt rutigt linoleumgolv där vi bodde innan, och jag ville inte var utan, men nöjde mig med plastmatta här.
Låter ju riktigt förståndigt att ta in städhjälp! Vi är ganska kaosiga vad gäller ordning, men desto mer intresserade av att ha rent i röran så att säga, och det är ingen bra kombination :-D Skulle behöva plocka väldigt länge innan ev. städhjälp ens skulle komma åt golvet :-)
Vi hävdar bestämt att vår familj gör roligare saker än att städa hela tiden :-)

Annika sa...

Elin: Skulle absolut kunna tänka mig en uppgraderad version av C-3PO, och skulle i så fall råda utvecklarna att tänka extra mycket på de där armarna. Allt som oftast håller han dem utåt-framåt, och viftar omkring, och så mycket svängrum finns det inte alltid i mitt lilla hus (i.e. krossade saker på tex blombräda).

Bara hittepå sa...

En vacker dag kommer du hitta en undangömd skrivarlya under soffan med tio odiskade kaffekoppar och en bunt tättskrivna ark med ettor och nollor. Städis är inte så oskyldig som du tror.

Annika sa...

😄 Jag TYCKTE väl att jag hörde ljudet av tangenter från vardagsrummet...