torsdag 5 januari 2017

Kallt.

Jag är långledig, börjar om att jobba först den 9/1. Givetvis hade jag en sådan där äppelkindad vision av allt barnet och jag skulle göra, och mest av allt såg jag fram emot att vi skulle åka skridskor. Det som hände var att ledigheten inleddes med töväder, det var ishalka överallt bortsett från hockeyplanen givetvis. Sedan blev det väldigt kallt, och allt toppades med envis förkylning. Man kan säga att vi klättrar på varandra här hemma.

Jag är inget fan av kyla, det är ner mot minus 35 grader idag, och jag jublar inte. Huset smäller när virket och stenen kyls av, jag hamstrade lite mat tidigare under veckan för att slippa starta bilen, och i flödet på Facebook oroar sig en blivande mamma över att behöva åka 14 mil in till BB om bebis bestämmer sig för att komma idag. Jag tycker kylan är olustig, blir lite illa till mods och undviker att tänka på vad som skulle hända med värmeväxlaren om det blir strömavbrott.

Men, den här känslan av att inte ha kontroll över naturens makter, den kommer jag att spara undan för att användas någon gång när jag skriver. Förmodligen vid något tillfälle när min stackars huvudperson utsätts för värre katastrofer än att vara inne i ett ombonat hus när det är extremt kallt ute.

Hoppas ni andra har det bra och slipper frysa :-)

Termometer (fast jag inte gillar termometerbilder).

8 kommentarer:

Marie: Mitt skrivliv sa...

Men hu så kallt! Här vid kusten har vi "bara" -22 grader.
Nej, man vill verkligen inte tänka på vad som skulle hända vid ett längre strömavbrott. Vi har kamin men den kan inte värma hela huset vid -22. Och golvvärmen vill man ju inte ska frysa... det finns gott om stoff att hämta från en händelse där samhällets funktioner sviker.
PS: Jag gillade din termometerbild 😉

Carina Deckner sa...

I förorten är det -15 ikväll och det är ovanligt kallt för att vara här. I morgon blir det långkalsonger på.... :)

Bara hittepå sa...

Här långt långt nere i söder har vi bara -5, men det tycker jag är alldeles tillräckligt. När jag kom hem efter julledigheten hade förresten min värme lagt av helt så jag huttrade runt i 5 inomhusgrader tills jag äntligen fick tag på någon som kunde hjälpa mig. Nu gick det ju att få ordning på inom några timmar efter att jag upptäckte det, men nog gled mina tankar iväg i samma riktning som dina. Vi har inte så mycket kontroll över våra liv som vi tror.

Elin Säfström sa...

Jag har garanterat aldrig upplevt -35 grader. Förmodligen som max -18, och då har det varit när jag plockat fram fiskpinnar ur frysen.

Annika sa...

Marie: Vill minnas att jag frös ännu mer när jag bodde vid kusten, era -22 är nog värre än de låter :-) Funderar just nu över insats till öppna spisen, för att inte elda till kråkorna, skulle samhällsfunktioner svika sitter man verkligen i skiten, författarhjärnan jobbar för högtryck just nu :-D Fint att en person gillade bilden :-D

Annika sa...

Moster C: When the going gets tough, the tough puts on långkalsonger!

Annika sa...

Bara Hittepå: Nej, kontroll har man sannerligen inte, fernissan är verkligen tunn på den samhälleliga ytan. Tur att någon kunde hjälpa dig med värmen, -5 är inte att leka med det heller om uppvärmningen strular!

Annika sa...

Elin: fick en liknelse nu av att vi lever i ett frysskåp, eller något dubbelt så kallt. Helt sjukt :-D