måndag 12 december 2016

Vecka 4, 4 064/21 349 ord.

Under veckan som gått producerade jag 4 064 ord, och manuset består nu av 21 349 ord totalt.

Jag hade planerat att sluta skriva vid 20 000 ord den här veckan, och nådde det målet redan på torsdagkväll. Jag var inne i någon typ av flow och passerade målet lite, men utan att knäcka mig själv, så det är helt ok. Helgen blev helt skrivledig, utan att jag kände press eller stress av det, och det är rätt skönt när det blir så.

Till årsskiftet har jag tänkt mig att det max ska finnas 25 000 ord, alltså ca en tredjedel av råmanuset. Det ser även ut som om jag kommer hinna med ca en tredjedel av handlingen ur synopsis på den mängden ord, så man skulle kunna säga att det är like a glove.

Jag känner att mitt övriga liv kommer att bli ganska intensivt fram till jul, därför kommer jag att köra lite light-blogg under den tiden, och även under julledigheten. Veckosummeringarna kommer jag att fortsätta med, och så får de andra inläggen komma lite som det passar och andan faller på. Den 9e januari börjar jag om att jobba och då tänker jag mig även att episk skriv- och bloggvår får ta sin början :-D

Nedan: Solen orkar upp en liten stund mitt på dagen, ljuvligt mitt i allt mörker.

6 kommentarer:

Eva Karlsson sa...

Härligt med flow. Det verkar ju gå bra med både skrivandet och balansen med det övriga livet. Heja dig.

Annika sa...

Tack Eva! Jobbar hårt på det där med balansen!

Marie: Mitt skrivliv sa...

Balans och skrivande, de två bästa sakerna i livet.
Du jobbar på imponerande bra och med en stabil insats så läggs ju antalet ord på hög utan den plåga som det kan innebära att hamna i ett svårstoppat flow.
Jag använde mig faktiskt av timer i dag, 45 minuters skrivande, inte en sekund mer. Det funkande, tack för inspiration när det gäller det med :)

Annika sa...

Det är så bra att höra någon annan beskriva det svårstoppade flowet som en plåga. Det är totalt nedbrytande för mig, och jag beter mig lite som en missbrukare när jag är mitt uppe i det.
Gillar timer-idén, så bra jobbat av dig att inte skriva nåt mer!
Jag får vara mycket hård med mig själv för att inte snooza när telefonen piper, och inte skriva "bara lite till" :-D

Eva-Lisa sa...

Du gör helt rätt, för det handlar ju inte om hur fort man kan skriva ett manus, utan hur bra slutresultatet blir :)
Förstår dig helt och hållet att det blir glesare med blogginlägg när det närmar sig jul. Då har man ju annat man vill ägna mer energi åt :)

Annika sa...

Ja, jag försöker numer att se det som ett maratonlopp, utan slutspurt, snarare än hundratals snabba lopp på kortare distans.
Exakt, just nu är det mycket som man vill ägna sig åt :-)