torsdag 29 september 2016

Ofrivilliga avbrott

Det har inte blivit mycket skrivet de senaste dagarna, mitt vanliga jobb har kommit i vägen och det gör mig lite frustrerad. Vår enhet hade kick-off ett par dagar och som kvällsaktivitet körde vi ”Hemma hos kocken” på Hotell Lappland, Lycksele. Vårt gäng lagade underbar trerätters middag under överinseende av hotellets kökschef, och det var en oväntat positiv upplevelse.


Jag försöker se det som att några dagars ofrivilligt uppehåll i skrivandet medför inspiration och ett sug efter att fortsätta med berättelsen. Målet för mig är att betrakta avbrotten som något positivt, mest för att inte köra fast i ett onödigt stresstänk.

 

Igår kväll kunde jag äntligen sitta ner med manuset och fick till ett kapitel som knöt ihop en mängd förvirrade trådar som tidigare virvlat runt lite utan mål. Jag fick tipset att göra färdigt skrivmomenten i redigeringen först (då jag hela tiden hittar saker som behöver skrivas nytt), och köra en till redigeringsomgång med detaljerna sedan, och det fungerade faktiskt då en stor del av stressen släppte.

 

Nedan en illa fotad efterrätt, vit chokladmousse med lingongrädde. Mycket gott.


 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad kul med en riktig kocklärare i köket! Har deltagit i ett liknande event en gång och det var roligt, med ett vinglas i handen i alla fall ;)
Tycker att du gör helt rätt som undviker stress i förhållande till manuset, inget blir ju bättre av det, tvärt om. Även om jag inte alltid finner det lustfyllt så försöker jag komma ihåg att det är val jag gör, jag skulle kunna låta bli att skriva - men det vill jag inte. Det tycker jag minskar min känsla av stress. Så länge man inte har någon deadline går det ju bra :)

Annika sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Annika sa...

Ja, det var riktigt kul att få lära av en superkreativ människa :-)
Jag tyckte mycket om formuleringen du använde "Hur mycket vill jag det här?" Svaret är ofta att det är det här med skrivandet jag vill mest, och på så vis tar man sig framåt!