onsdag 28 oktober 2015

Snart november

och NaNoWriMo (National Novell Writing Month), då när man kan signa up för att skriva ett råmanus till en roman, 50 000 ord, under november månad.

Jag skulle gärna köra, förutsatt att jag inte behövde gå till mitt vanliga jobb om dagarna. Det blir liksom för mycket med arbete, familj och träääning* om man dessutom ska värka fram en roman.

Jag har faktiskt fixat ett råmanus på en månad, en gång i tidernas begynnelse när jag var hel-ledig från arbete i maj. Lätt bland det roligaste och mest intensiva jag varit med om, det där att hamra in 55 517 ord utan något längre uppehåll, och vilken kick att märka att det fungerade! Det hjälpte också att det var århundradets regnigaste maj.

Lärde mig att jag max pallar ett skrivpass på ca 1,5 h på förmiddagen och ett lika långt på eftermiddagen. Arbetade jag mer än så blev resultatet fantasilöst och kasst.

Maj = Very Local Writing Month (VeLoWriMo).

*Trääänar inte så jättefokuserat att det tar så mycket tid, inte egentligen, men om jag inte hinner simma tre gånger i veckan blir jag mycket grinig. Mycket.

2 kommentarer:

Carina Deckner sa...

Förslag: Vräk ur dig text en stund varje kväll så kanske du får ihop tillräckligt med ord. Du kan sammansätta orden så det blir bra, det vet jag så kör hårt tjejen!!!!

Annika sa...

Gulle dig!