tisdag 18 november 2014

Sunkigt

Jag fick frågan härom dagen om vilken som är min absoluta hatlåt. Och svaret är ju enkelt; Eric Claptons "Wonderful tonight". MÄH, tyckte den som frågat, det är ju en KÄRLEKSSÅNG, skitfin ju!

Verkligen? En mesig kvinna som oroar sig över (1) att vara tillräckligt snygg (yes!) och (2) om han känner sig allright på partyt. Och det gör han ju, för hon har så mycket löööv i sina eyes och hon förstååår ju inte hur mycket han älskar henne (ja men berätta då, karlafan).

Sen blir han för full, hon får ta bilnycklarna, köra hem och stoppa honom i säng (är det inte vad den medberoende gör; håller sig nykter, skyddar och sköter om den stackars mannen?). Men hon får ju bekräftelse till slut, hon var ju så wonderful tonight.

(Och ja, jag är fullt medveten om Clapton och Pattie Boyd och hela röran. Och nej, det gör inte detta bättre i mina ögon.)

2 kommentarer:

Carina Deckner sa...

Vad arg du låter, men såklart har du helt rätt.... Eller som i den svenska översättningen av Only sixteen: Men hon var för ung för kärlek då, och jag, jag var klok för två....

Annika sa...

Nä ja äinte bitter... Kanske lite?